Duik De Noordzee Schoon in De Papaver

Laat je verrassen door de rijkdom aan leven op- en rond de wrakken in de Noordzee! Tijdens een presentatie in de Papaver op zondag 31 oktober wordt met uniek foto- en filmmateriaal de pracht van de Noordzee getoond en het werk van stichting Duik De Noordzee Schoon toegelicht. Er zijn twee presentaties: om 13.30 uur en om 15.00 uur. Vol = vol. Per presentatie is er plek voor maximaal 25 personen. Mocht je verzekerd willen zijn van een plaats, geef je dan vóór 29 oktober op via cora@papaverdelft.nl.

Delfgauwenaar Sven Middelkoop, zelf actief deelnemer aan de Noordzee expedities, neemt je tijdens de presentatie van ca. 40 min. mee op ‘reis’ langs de historie van de Noordzee en bijzondere gebieden zoals de Doggersbank en de Borkumse Stenen. Bijzondere aandacht gaat uit naar de de bewoners van de wrakken en het werk van de duikers van stichting Duik De Noordzee Schoon.

Over Stichting Duik de Noordzee Schoon
Aan de activiteiten van de stichting nemen naast supportduikers ook marien biologen, amateurarcheologen, ecologen, fotografen en filmers deel. Met passie voor natuur en avontuur maken ze als duikers scheepswrakken veilig voor het onderwaterleven. Ze maken historisch erfgoed, de vervuiling en leven in de Noordzee zichtbaar voor het grote publiek. Het team werkt nauw samen met onderzoeksbureaus, het bedrijfsleven, universiteiten en de overheid.

De stichting streeft naar een schone en gezonde Noordzee waar visserij, energiewinning en recreatie duurzaam in harmonie is met flora en fauna. Ze organiseert al meer dan 10 jaar Noordzee expedities en ééndaagse onderwater-opruimactiviteiten.