Adopteer een kerstboom

INLEVEREN VAN DE ADOPTIEKERSTBOMEN
In het 2e weekend van januari kan de boom weer bij ons ingeleverd worden en gaan ze weer terug naar de kwekerij. Op 8 en 9 januari zijn de openingstijden: 13.00 -16.00 uur.

MAAK VAN JE KERST EEN DUURZAME, GROENE KERST. ADOPTEER JE BIOLOGISCHE KERSTBOOM BIJ DE PAPAVER

Duurzaamheidscentrum De Papaver is blij ook dit jaar weer uitgiftepunt te kunnen zijn voor Adopteer en Kerstboom. Onze vrijwilligers staan in het weekend van 11 en 12 december voor je klaar!

Vanwege de huidige coronasituatie zullen we, net als vorig jaar, weer regels hanteren om de uitgifte van de bomen voor iedereen zo veilig mogelijk te laten verlopen. We hanteren looproutes en laten een beperkt aantal mensen tegelijk toe op het terrein. Het kan dus voorkomen dat je bij de voordeur even moet wachten.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN ADOPTIEKERSTBOOM?

Elk jaar verdwijnen miljoenen kerstbomen in de verbrandingsoven. Niet nodig! Bij AdopteerEenKerstboom kun je een kerstboom huren, die in januari weer wordt teruggeplant. Zo gaat een kerstboom meerdere jaren mee. De bomen zijn bovendien allemaal biologisch gekweekt, zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Elke boom heeft een uniek nummer. Door jouw boom met dit nummer te registreren, kun je het volgend jaar je eigen boom opnieuw adopteren.

NOG NOOIT EEN BOOM GEADOPTEERD? ZO WERKT HET:

Je kunt bij een van de uitgiftepunten een boom uitzoeken. Die boom, groot of klein, waar jij blij van wordt.

Bij adoptie van een boom krijg je een flyer mee met verzorgingstips en hoe je je eigen boom kunt registreren. In de boom hangt een metalen penning met een uniek boomnummer. Door jouw naam aan het nummer te koppelen, wordt het je eigen unieke kerstboom. Registeren doe je dus zelf, zodat je gegevens altijd correct en actueel zijn. De penning gaat meerdere jaren mee en mag daarom niet worden verwijderd.

BESTAANDE KLANTEN

In oktober zijn alle bomen gekeurd. Iedereen die zijn boom heeft geregistreerd, heeft in november een mail gekregen. Daarin staat of je boom de herplant heeft overleefd en hoe je je eigen boom eenvoudig online kunt reserveren. Helaas hebben niet alle bomen de zomer overleefd. Klanten hebben daar bericht over gehad. Wil je ondanks deze teleurstelling toch een nieuwe adoptieboom uitzoeken? Dat kan, zo lang de voorraad strekt! Vooraf een (nieuwe) boom reserveren is helaas niet mogelijk.

NIEUWE KLANTEN

Adopteer een Kerstboom is gestart in 2005 en in meer dan tien jaar enorm gegroeid. In 2020 zijn ca. drieduizend adoptiekerstbomen geadopteerd. Het streven is in de komende jaren op te schalen naar 5000 adoptiebomen. Helaas is de vraag is nog steeds groter dan het aanbod. Reserveren vooraf is niet mogelijk. Nieuwe klanten zijn welkom op zondag.

PRIJZEN

Afhankelijk van de grootte van de boom betaal je tussen de 30 euro (ca. 1.00 m) en 55 euro (ca. 2.25 m) euro. Boven op de huur betaal je 10 euro statiegeld, dat je retour krijgt als je je adoptieboom weer in goede staat (met penning) inlevert.

OPENINGSTIJDEN 

Bestaande klanten kunnen hun gereserveerde boom ophalen op zaterdag 11 en zondag 12 december tussen 10.00 en 16.00 uur.

Bestaande klanten waarvan de boom het niet heeft overleefd, zijn welkom op zaterdag 11 tussen 10.00 en 16.00 uur om een vervangende boom uit te zoeken.

Nieuwe klanten zijn welkom op zondag 12 december tussen 10.00 en 16.00 uur.

Betalen per pin is mogelijk en heeft de voorkeur.

Bij De Papaver zijn tevens schotels en manden te koop om de pot met boom in/op te zetten.

Wij kunnen helaas geen bomen thuis bezorgen en/of ophalen.

Meer weten?

Kijk dan op de website van AdopteerEenKerstboom: https://adopteereenkerstboom.nl/