Adopteer een kerstboom

Je kunt je kerstboom inleveren op zaterdag 7 of zondag 8 januari tussen 13 uur en 16 uur, bij De Papaver.

Duurzaamheidscentrum De Papaver is blij ook dit jaar weer uitgiftepunt te zijn voor Adopteer Een Kerstboom. Onze vrijwilligers staan in het weekend van 10 en 11 december voor je klaar!

Om te grote drukte te voorkomen, laten we een beperkt aantal mensen tegelijk toe op het terrein. Het kan dus voorkomen dat je bij de voordeur even moet wachten. Om het wachten te verzachten kun je een lekkere warme drank kopen!

WAAROM KIEZEN VOOR EEN ADOPTIEKERSTBOOM?

Elk jaar verdwijnen miljoenen kerstbomen in de verbrandingsoven. Niet nodig! Bij Adopteer Een Kerstboom kun je een kerstboom huren, die in januari weer wordt teruggeplant. Zo gaat een kerstboom meerdere jaren mee. De bomen zijn bovendien allemaal biologisch gekweekt, zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Elke boom heeft een uniek nummer. Door jouw boom met dit nummer te registreren, kun je volgend jaar je eigen boom opnieuw adopteren.

NOG NOOIT EEN BOOM GEADOPTEERD? ZO WERKT HET:

Je kunt bij één van de uitgiftepunten een boom uitzoeken. Een boom, groot of klein, waar jij blij van wordt.

Bij adoptie van een boom krijg je een flyer mee met verzorgingstips en hoe je je eigen boom kunt registreren. In de boom hangt een metalen penning met een uniek boomnummer. Door jouw naam aan het nummer te koppelen, wordt het je eigen unieke kerstboom. Registeren doe je dus zelf, zodat je gegevens altijd correct en actueel zijn. De penning gaat meerdere jaren mee en mag daarom niet worden verwijderd.

BESTAANDE KLANTEN

In oktober zijn alle bomen gekeurd. Iedereen die zijn boom heeft geregistreerd, heeft in november een mail gekregen. Daarin staat of je boom de herplant heeft overleefd en hoe je je eigen boom eenvoudig online kunt reserveren. Helaas hebben niet alle bomen de zomer overleefd. Klanten hebben daaover bericht gehad. Wil je ondanks deze teleurstelling toch een nieuwe adoptieboom uitzoeken? Dat kan, zo lang de voorraad strekt! Vooraf een (nieuwe) boom reserveren is helaas niet mogelijk.

NIEUWE KLANTEN

Adopteer een Kerstboom is gestart in 2005 en is enorm gegroeid. In 2020 zijn ca. drieduizend adoptiekerstbomen geadopteerd. Het streven is in de komende jaren op te schalen naar 5000 adoptiebomen. Helaas is de vraag nog steeds groter dan het aanbod. Reserveren vooraf is niet mogelijk. Nieuwe klanten zijn welkom op zondag 11 december

PRIJZEN

Afhankelijk van de grootte van de boom betaal je tussen de €33 (ca. 1.00 m) en €60 (ca. 2.25 m) euro. Boven op de huur betaal je €10 statiegeld. Dit krijg je retour als je je adoptieboom weer in goede staat (met penning) inlevert. Dit jaar hebben we nieuwe bomen in de maat:
80-100cm €33
100-125cm €38
125-150cm €43

Deze prijzen zijn exclusief statiegeld

OPENINGSTIJDEN 

Bestaande klanten kunnen hun gereserveerde boom ophalen op zaterdag 10 en zondag 11 december tussen 12.00 en 16.00 uur.
Bestaande klanten van wie de boom het niet heeft overleefd, zijn welkom op zaterdag 10 december tussen 12.00 en 16.00 uur om een vervangende boom uit te zoeken.
Nieuwe klanten zijn welkom op zondag 11 december tussen 12.00 en 16.00 uur. Betalen per pin is mogelijk en heeft de voorkeur.
Bij De Papaver zijn tevens schotels en manden te koop om de pot met boom in/op te zetten. Wij kunnen helaas geen bomen thuis bezorgen en/of ophalen.

INLEVEREN VAN ADOPTIEKERSTBOMEN

Op zaterdag 7 en zondag 8 januari tussen 13u en 16u kan de boom weer bij ons worden ingeleverd. Ze gaan dan weer terug naar de kwekerij.

Meer weten?

Kijk dan op de website van AdopteerEenKerstboom: https://adopteereenkerstboom.nl/