De Kerstballentocht

Download hier het vragenformulier van de Kerstballentocht

Kerstballentocht gaat duurzaam: minder drukwerk en al 36 jaar dezelfde ballen 

Na weken van voorbereiding is het weer bijna tijd voor De Kerstballentocht! Deze populaire speurtocht in de Delftse Hout trok de afgelopen jaren duizenden bezoekers. Het evenement vindt dit jaar plaats van zaterdag 17 december t/m 8 januari 2023

Thema Circulair 
Het thema van de kerstballentocht is ‘circulair’, in lijn met de huidige expositie van De Papaver: Sanne gaat circulair. Op een speelse wijze maken kinderen kennis met het hergebruik, composteren en het scheiden van afval.  
 
Al 36 jaar dezelfde ballen 
Om de tocht duurzamer te maken, heeft De Papaver besloten om dit jaar geen boekje meer uit te geven. Een deel van het boekje is nu online te vinden. Dit betekent minder drukwerk en minder papier. Ook de kerstballen zijn duurzaam. Ze worden dit jaar al voor de 36e keer gebruikt! 

Hoe werkt het? 
De Kerstballentocht is een speurtocht, naar je raadt het al, kerstballen! In De Delftse Hout zijn 30 kerstballen verstopt. Op de kerstbal staan 3 keuze-antwoorden. Lees de bijbehorende vraag, kies het goede antwoord en schrijf de letter(s) die voor dit antwoord staat (staan) op het antwoordformulier. De letters vormen samen een zin.  
 
Kans maken op een prijs 
Ben je tussen de 6 en 12 jaar en wil je kans maken op een prijs? Bedenk dan een origineel tweede deel van de zin. Stop het formulier in de brievenbus van De Papaver. Of maak een scan en mail die naar receptie@papaverdelft.nl. De prijsuitreiking vindt plaats in januari 2023. 

Waar vind ik het formulier? 
Het vragenformulier kun je downloaden op de website van De Papaver. Het antwoordformulier kun je ophalen bij locaties langs de route: De Papaver, Het Rieten Dak of Knus. De speurtocht is 4km en duurt ongeveer 2 uur.  

De Kerstballentocht is mede mogelijk gemaakt dankzij hulp en financiële bijdrages van: Groen Doet Goed-provincie Zuid-Holland, Delftse Natuurwacht en de restaurants De Schaapskooi, Het Rieten Dak en Knus.