Diersporenspeurtocht

In Het Heempark, naast de Papaver, kun je ‘echte’ diersporen ontdekken! Wil je meer leren over wie welk spoor maakt, doe dan de Diersporenspeurtocht!

Dieren laten allerlei sporen achter: pootafdrukken, vraatsporen, poep, veren, nesten, molshopen, enz. Als je die sporen leert herkennen kun je ontdekken welke dieren in een bos, park of je eigen tuin leven. Dieren laten zich namelijk niet altijd zien! Soms komen ze pas tevoorschijn als jij lekker in je bed ligt te slapen. De speurtocht is voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.

Hoe werkt de speurtocht?

Er zijn 12 kaartjes, met afbeeldingen van diersporen, die staan op houten paaltjes naast het pad. Met deze 3 documenten kun je de vraag van de speurtocht oplossen “Welke sporen laat jij achter?”:

  • Plattegrond: hierop staat aangegeven waar de kaartjes te vinden zijn.
  • Invulformulier: Vul de goede antwoorden in, achter het juiste nummer!
  • Zoekaart: ‘Wie maakt welk spoor?’

Kom naar De Papaver om de benodigde materialen op te halen en de speurtocht te doen. Als je het leuk vindt kun je ook meteen een bezoekje brengen aan onze tentoonstelling over diersporen.

Het is ook mogelijk om de materialen te downloaden. Hoe dat werkt lees je hieronder:

Het zijn moeilijke tijden, waarin we alle steun kunnen gebruiken! 

We willen je vragen € 2,00 euro via de QR-code naar ons over te maken als je de documenten download die je nodig hebt voor deze speurtocht. Daarmee gaan wij aan de slag om nog meer mooie speurtochten voor jullie te maken!

Download de 3 documenten voor deze speurtocht hier:

Veel wandel- en speurplezier!