Met het programma Schoon Belonen helpen scholen en maatschappelijke organisaties mee aan een opgeruimde omgeving. Samen zorgen we dat flesjes en blikjes worden ingezameld en gerecycled. Naast een schone omgeving, krijg je ook een leuke beloning voor het opruimwerk.

Hoe werkt het? 

Het programma bestaat uit twee verplichte onderdelen: het inzamelen van PMD en/of PET en het opruimen van zwerfafval in je omgeving.  

Inzamelen van PMD (plastic, metaal en drinkverpakkingen) en/of PET
Je kunt kiezen of je PMD, PET of beide wil inzamelen. Na je aanmelding krijg je in afstemming één of meerdere kliko’s voor PMD en/of een verzamelbak voor PET-flessen in de vorm van een grote PET-fles. Deze worden één keer per week geleegd. Van de ingezamelde PET-flesjes worden mooie Delftse tegeltjes gemaakt.

Zelf je omgeving opruimen
Als deelnemer krijg je opruimmaterialen zoals afvalgrijpers en afvalzakhouders in bruikleen om zwerfafval op te kunnen ruimen. Voor het opruimen ontvang je een beloning van €1,50 per persoon per uur. Ga je bijvoorbeeld met een klas van 30 leerlingen een half uur op pad? Dan verdien je 30 x 0.5 x € 1,50 = € 22,50. Je mag zelf beslissen hoe vaak, hoelang en met hoeveel personen je dit doet.

Wil je ook meedoen?

Wil je meedoen met Schoon Belonen? Neem dan contact met ons op via contact@papaverdelft.nl of 015-3649238.

Informatie voor deelnemers

Doen jullie al mee met Schoon Belonen? Hier vind je alle deelnemersinformatie.

Hieronder zie je een video van een klas die meedoet aan Schoon Belonen. Samen met Stichting Stunt gingen ze plastic soup uit de grachten van Delft vissen.