De Vereniging van Natuurfotografen West (VNF-West) is opgericht in 2001 en telt ruim 20 leden. De doelstelling van de vereniging is door onderling foto’s te beoordelen, elkaar naar een hoger kwalitatief en artistiek niveau te tillen. Dat gebeurt met name tijdens de maandelijkse clubavonden in het natuur- en milieucentrum “De Papaver” van de gemeente Delft. 

Leden van VNF-West kunnen worden gekarakteriseerd als (enigszins) gevorderde amateurs en (semi-)professionals. Ook enthousiaste beginnende natuurfotografen zijn overigens van harte welkom. 

Onze fotografen willen hun passie graag met anderen delen. Dat doen we onder meer door te exposeren zoals o.a. in april 2009 in bibliotheek “De Groene Venen” in Moordrecht en in 2009, 2010 en 2020 in “De Papaver”. Middels exposities wordt de liefde voor de zo kwetsbare natuur op een aanschouwelijke manier overgebracht. Bovendien zijn leden van de VNF-West graag bereid een presentatie te geven over hun passie. 

Onze gedragscode is dat verstoring van de natuur vermeden worden en het welbevinden van de natuur vóór het maken van een foto gaat. 

Als u een clubavond wilt bijwonen kan dat uiteraard. Meldt u zich dan aan bij het secretariaat (info@vnf-west.nl). Blijkt het na een paar bezoekjes iets voor u, dan kunt u zich bij ons voegen. Kosten zijn 65 euro per jaar, komt uw partner mee dan betaalt deze 32,50 euro per jaar.

www.vnf-west.nl