Natuur- en Milieueducatie

Duurzaam zijn begint met het beleven van de natuur. Want wanneer je je vanaf jongs af aan bewust bent van al het moois om je heen, is het meer vanzelfsprekend om hier goed voor te zorgen. Daarom bieden wij Natuur- en Milieueducatie (NME) aan voor het basisonderwijs. We organiseren excursies en gastlessen en lenen leskisten en ander lesmateriaal uit. Ons aanbod gaat over natuur, milieu en duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Actuele onderwerpen als: biodiversiteit, zwerfafval, plastic soep, recyclen, klimaatverandering en duurzaam leven, zijn onderdeel van ons aanbod. 

Waarom Natuur en Milieu Educatie?

NME legt een basis voor een natuur- en milieubewuste levensstijl. Uit een studie (Veldwerk Nederland en Universiteit Utrecht) blijkt dat kinderen die op de basisschool NME hebben gehad, significant meer kennis over natuur en milieu hebben en hier een positievere houding en gedrag tegenover hebben dan kinderen die geen, of nauwelijks, NME hebben gehad. Daarnaast heeft NME een positieve invloed op het aanleren van duurzaam gedrag. Het is effectiever en waarschijnlijk goedkoper om op jonge leeftijd te investeren in gewenst gedrag en het zaadje van een duurzame houding te planten, dan dit op een latere leeftijd te moeten corrigeren.

Gratis of bijbetalen?

Voor basisscholen in Delft en Pijnacker-Nootdorp zijn de meeste producten gratis. Voor enkele lessen of excursies betaal je een kleine toeslag. Scholen uit een andere plaats betalen per item. Lees hier meer over bij de meest gestelde vragen.

Benieuwd geworden?

Bekijk en reserveer de lespakketten, excursies en gastlessen hier:

Jaaroverzicht:

In het jaaroverzicht 2022-2023 staat ons aanbod in een handig overzicht. Voor het meest complete en actuele aanbod en voor het maken van reserveringen kijkt u in onze digitale folder.

Hieronder is het overzicht van ons aanbod weergegeven. Wilt u een papieren versie van deze folder bij u op school ontvangen? Stuur een bericht naar contact@papaverdelft.nl en vermeld hierin uw school, contactgegevens en hoeveel exemplaren u wilt ontvangen.

Kijk wat we nog meer doen