Papaverteam

Leuk dat je ons wilt leren kennen!

Micky Bakker – Directeur

E-mail: micky@papaverdelft.nl tel.nr. 015-364 92 38; werkdagen: ma, di, do, vrij

Begin 2020 ben ik gestart als de nieuwe directeur van Duurzaamheidscentrum De Papaver. Ik kom uit het bedrijfsleven, waar ik ruime ervaring heb opgedaan als campagnemanager bij de ASN Bank en waar ik de impact en het verschil van duurzaam bankieren vertaalde naar handelingsperspectief: van denken, naar begrijpen, naar doen. Ook in deze functie van directeur van de Papaver verwacht ik een positieve bijdrage te leveren aan de bewustwording van mensen om onze aarde leefbaar te houden en de natuur, het milieu en biodiversiteit te beschermen. Bewustwording via de vele projecten om de inwoners van Delft en omgeving te betrekken bij een groene en leefbare leefomgeving en ook door het planten van het zaadje van respect en liefde voor de natuur bij kinderen. 

Ik zet mij met plezier in om in deze bijzondere groen oase in de Randstad de Papaver verder uit te bouwen tot een impactvolle speler in de regio Delft en zo een duurzame aanjager en gesprekspartner te zijn, om samen met andere organisaties en de omringende gemeentes groene initiatieven, projecten over circulaire economie, klimaatadaptatie, bewustwording en educatie uit te breiden en te ondersteunen.


Jack Boogmans – Medewerker projecten en educatie

E-mail: jack@papaverdelft.nl tel.nr. 015-364 92 38 of 06-36587725; werkdagen: ma, di, do, vrij

Autorijles moet leiden tot verantwoordelijke verkeersdeelnemers, duurzaamheidseducatie tot verantwoordelijke wereldburgers.

Ik ben Jack Boogmans en werk sinds 2003 bij De Papaver. Hoewel er organisatorisch in de loop van de tijd wel het een en ander veranderd is zijn een aantal zaken gelukkig hetzelfde gebleven: het duurzame gebouw, de groene omgeving en het werken met leerkrachten en leerlingen. Ik draag graag bij aan een duurzamere wereld en richt me daarbij vooral op de jeugd; zij hebben immers de toekomst. Maar ook de nieuwsgierigheid, het enthousiasme en de spontaniteit. Dat maakt het prettig om met en voor kinderen te werken. Mijn kapstok voor educatie is het bekende drieluik “Hart, Hoofd, Handen”. Want met alleen de overdracht van kennis (het hoofd) kom je er niet. Het krijgt pas betekenis als het je op een of andere manier raakt (het hart) en er letterlijk iets mee doet (de handen). Daarom bevatten al onze producten naast informatie ook belevings- en doe-opdrachten.

Janneke Baeten – Medewerker educatie

E-mail: janneke@papaverdelft.nltel.nr. 015-364 92 38; werkdagen: ma en vrij

Natuurbeleving en de ontwikkeling van een duurzame leefstijl, dat is wat wij willen bereiken!

Mijn naam is Janneke en sinds 2019 maak ik deel uit van het NME team. Ik word ontzettend blij van mensen die net als ik met creativiteit, plezier en passie werken aan projecten rondom natuur en duurzaamheid. Het is daarnaast heel mooi om te zien hoe enthousiast kinderen worden als ze naar de Papaver komen en aan de slag gaan met een van onze lesactiviteiten. Door natuur- en milieueducatie leren kinderen om niet alleen nu, maar ook later sneller duurzame keuzes te maken. Het is prachtig dat wij hieraan bij kunnen dragen! 


Marjolein Brandhorst – Medewerker projecten en educatie

Email: marjolein@papaverdelft.nl tel.nr. 015-364 92 38 of 06-40660015; werkdagen: ma – wo, vrij

Mijn naam is Marjolein Brandhorst en ik werk vanaf 2019 bij De Papaver. Ik houd mij vooral bezig met de coördinatie van de zwerfafvalprojecten. Dit zijn Schoon Belonen en Slimmer Schoonhouden. Het doel is om uiteindelijk Delft zwerfafvalvrij te maken en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk afval gescheiden wordt. We kunnen dit alleen maar samen met Delftenaren bereiken! Daarom houden mijn collega’s en ik ons bezig met afvalscheiding bij scholen en sportclubs, zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk inwoners en bedrijven Supporter van Schoon worden en verzorgen we gezellige en inspirerende opruimacties. Afval wordt nog te vaak gezien als ‘vies’, maar de wereld van afval is eigenlijk heel interessant! Vooral als je ziet dat afval eigenlijk grondstof is. Daarnaast kennen we allemaal de beelden van Plastic Soup in de oceanen. Wij kunnen allemaal bijdragen dit te verminderen! Naast de afvalprojecten houd ik mij ook bezig met natuur- en milieueducatie. Je kunt mij dus ook tegenkomen bij het ophalen van leskisten en excursies. Graag tot ziens bij De Papaver! 

Annie – Projectleider De Klimaatmaat

Email: annie@papaverdelft.nl 

Werken aan een omgeving waar we prettig kunnen, blijven, leven. Daar zet ik mij graag voor in. Daarbij geloof ik dat het begint met de (h)erkenning van de waarde van de natuur. Dat maakt dat ik sinds juli 2020 met veel enthousiasme werk bij Duurzaamheidscentrum De Papaver als projectleider van De Klimaatmaat.

Mijn naam is Annie Breeuwsma en ik ondersteun je graag, samen met een netwerk van lokale Klimaatmaten, bij het aanpassen van jouw buitenruimte aan het veranderde klimaat. Waarom en hoe maak je jouw buitenruimte  toekomstbestendig?  Het regent veel heviger, of het is juist langere tijd heel droog. Vergroenen helpt om hoosbuien beter op te vangen en hitte beter aan te kunnen. Het aanpassen van de buitenruimte aan dit veranderende klimaat biedt meer voordelen, denk aan meer leven in je tuin, een koeler huis en eten uit eigen tuin. Daarnaast word je van groen om je heen gelukkiger en door natuur terug in de stad te brengen wordt het leven in Delft een stuk aangenamer. Allemaal voordelen voor jezelf, de stad en de maatschappij.

Dit mag ik doen samen met een fijn, sociaal en enthousiast team en vanuit een prachtige werkplek. Geïnteresseerd? Neem contact met mij op of kom voor inspiratie langs bij De Papaver!

Cora Cox – Coördinator tentoonstellingen en verhuur,  PR,  secretariaat bestuur, receptie

E-mail: cora@papaverdelft.nltel.nr. 06 12592685; werkdagen: ma-do (meestal ma en do op De Papaver) 

Sinds begin van deze eeuw ben ik als vrijwilliger actief voor De Papaver. Vóór de overgang van De Papaver naar de Stichting ben ik vooral bezig geweest met het maken van tentoonstellingen. Toen bekend werd dat de gemeente Delft De Papaver wilde afstoten heb ik samen met mede-vrijwilliger Bertus Janzen besloten om voor De Papaver en de natuur- en milieueducatie een plan in te dienen.  Na een spannende periode is dat uiteindelijk het winnende plan geworden. Natuur en duurzaamheid zijn zaken die me erg aan het hart gaan. De Papaver is een prachtige plek voor bezoekers, scholen en bedrijven om hierover kennis op te doen en te delen. De website en social media spelen daarbij een steeds grotere rol. Via mijn diverse taken bij De Papaver hoop ik een steentje bij te dragen aan de doelen van De Papaver.  

Thea Rengers – coördinator receptie en publieksactiviteiten

E-mail: thea@papaverdelft.nltel.nr. 015-364 92 38; vaste werkdagen: woensdag en vrijdag

Al vele jaren ben ik, met veel plezier, vrijwilliger bij De Papaver. Sinds 2015 is dat intensiever geworden. De privatisering van De Papaver is een heel mooie uitdaging. Het geeft veel voldoening daar mijn steentje aan bij te mogen dragen. En hoe mooi zou het zijn als er meer verbinding zou ontstaat tussen De Papaver en de andere natuur- en milieuorganisaties waar ik actief ben! Een prachtige werkplek, een fijn team om mee samen te werken, veel afwisseling in het werk en leuke reacties van het publiek zorgen ervoor dat de energie die ik er in stop ook weer terug komt!


Het bestuur van De Papaver

Het bestuur bestaat uit:

  • dhr. Paul de Bree (voorzitter)
  • mw. Fleur Norbruis (secretaris)
  • dhr. John Meijboom (penningmeester)
  • dhr. Fred Booman (algemeen bestuurslid)

Het bestuur wordt bijgestaan door een adviseur en notulist Cora Cox. Volgens de statuten zijn zij benoemd voor een periode van vier jaar. Het bestuur zet zich vrijwillig in.