Papaverteam

Leuk dat je ons wilt leren kennen!

Het team van de Papaver tijdens de kerstborrel in december 2023

Micky Bakker – Directeur

E-mail: micky@papaverdelft.nl tel.nr. 015-364 92 38; werkdagen: ma, di, do, vrij

Begin 2020 ben ik gestart als de nieuwe directeur van Duurzaamheidscentrum De Papaver. Ik kom uit het bedrijfsleven, waar ik ruime ervaring heb opgedaan als campagnemanager bij de ASN Bank en waar ik de impact en het verschil van duurzaam bankieren vertaalde naar handelingsperspectief: van denken, naar begrijpen, naar doen. Ook in deze functie van directeur van de Papaver verwacht ik een positieve bijdrage te leveren aan de bewustwording van mensen om onze aarde leefbaar te houden en de natuur, het milieu en biodiversiteit te beschermen. Bewustwording via de vele projecten om de inwoners van Delft en omgeving te betrekken bij een groene en leefbare leefomgeving en ook door het planten van het zaadje van respect en liefde voor de natuur bij kinderen. 

Ik zet mij met plezier in om in deze bijzondere groene oase in de Randstad de Papaver verder uit te bouwen tot een impactvolle speler in de regio Delft en zo een duurzame aanjager en gesprekspartner te zijn, om samen met andere organisaties en de omringende gemeentes groene initiatieven, projecten over circulaire economie, klimaatadaptatie, bewustwording en educatie uit te breiden en te ondersteunen.


Jack Boogmans – Medewerker projecten en educatie

E-mail: jack@papaverdelft.nl tel.nr. 015-364 92 38 of 06-36587725; werkdagen: ma, di, do, vrij

Autorijles moet leiden tot verantwoordelijke verkeersdeelnemers, duurzaamheidseducatie tot verantwoordelijke wereldburgers.

Ik ben Jack Boogmans en werk sinds 2003 bij De Papaver. Hoewel er organisatorisch in de loop van de tijd wel het een en ander veranderd is zijn een aantal zaken gelukkig hetzelfde gebleven: het duurzame gebouw, de groene omgeving en het werken met leerkrachten en leerlingen. Ik draag graag bij aan een duurzamere wereld en richt me daarbij vooral op de jeugd; zij hebben immers de toekomst. Maar ook de nieuwsgierigheid, het enthousiasme en de spontaniteit. Dat maakt het prettig om met en voor kinderen te werken. Mijn kapstok voor educatie is het bekende drieluik “Hart, Hoofd, Handen”. Want met alleen de overdracht van kennis (het hoofd) kom je er niet. Het krijgt pas betekenis als het je op een of andere manier raakt (het hart) en er letterlijk iets mee doet (de handen). Daarom bevatten al onze producten naast informatie ook belevings- en doe-opdrachten.

Janneke Baeten – Medewerker educatie

E-mail: janneke@papaverdelft.nltel.nr. 015-364 92 38; werkdagen: ma en do

Natuurbeleving en de ontwikkeling van een duurzame leefstijl, dat is wat wij willen bereiken!

Mijn naam is Janneke en sinds 2019 maak ik deel uit van het NME team. Ik word ontzettend blij van mensen die net als ik met creativiteit, plezier en passie werken aan projecten rondom natuur en duurzaamheid. Het is daarnaast heel mooi om te zien hoe enthousiast kinderen worden als ze naar de Papaver komen en aan de slag gaan met een van onze lesactiviteiten. Door natuur- en milieueducatie leren kinderen om niet alleen nu, maar ook later sneller duurzame keuzes te maken. Het is prachtig dat wij hieraan bij kunnen dragen! 


Liane Waling-Boot – Medewerker projecten en educatie

E-mail: liane@papaverdelft.nl tel.nr. 06-40660015; werkdagen: ma, di, do, vrij

PASSIE VOOR DE PLANEET
Natuur, mensen, dieren en milieu zijn mijn grote passie. Ik volg mijn “groene” hart en voel de urgentie van het leren van duurzaamheidsprincipes aan de volgende generatie. Bij alles wat ik doe, heb ik duurzaamheid altijd hoog in het vaandel staan en probeer ik mensen bewust te maken van het nut van een duurzame leefstijl. Met als doel om onze prachtige planeet te beschermen en bij te dragen aan een betere, groenere wereld.

Mijn naam is Liane Waling-Boot en ik ben in december 2022 met veel enthousiasme gestart als medewerker projecten en educatie. Ik zet me graag in voor natuurbescherming en draag mijn steentje bij aan het verminderen van milieuvervuiling via het project “(Zwerf)Afval” waarbij ik de samenwerking opzoek met bewoners, bedrijven en scholen in de regio Delft voor een schonere omgeving. Daarnaast zet ik me als “scholenambassadeur” in voor de promotie en verdere ontwikkeling van de Natuur-, Milieu- en Duurzaamheidseducatie.

Krijg jij ook zo’n energie van groene initiatieven? Check dan onze site en volg of steun De Papaver voor meer duurzame impact in Delft!

Annie – Projectleider De Klimaatmaat

Email: annie@papaverdelft.nl 

Werken aan een omgeving waar we prettig kunnen, blijven, leven. Daar zet ik mij graag voor in. Daarbij geloof ik dat het begint met de (h)erkenning van de waarde van de natuur. Dat maakt dat ik sinds juli 2020 met veel enthousiasme werk bij Duurzaamheidscentrum De Papaver als projectleider van De Klimaatmaat.

Mijn naam is Annie Breeuwsma en ik ondersteun je graag, samen met een netwerk van lokale Klimaatmaten, bij het aanpassen van jouw buitenruimte aan het veranderde klimaat. Waarom en hoe maak je jouw buitenruimte  toekomstbestendig?  Het regent veel heviger, of het is juist langere tijd heel droog. Vergroenen helpt om hoosbuien beter op te vangen en hitte beter aan te kunnen. Het aanpassen van de buitenruimte aan dit veranderende klimaat biedt meer voordelen, denk aan meer leven in je tuin, een koeler huis en eten uit eigen tuin. Daarnaast word je van groen om je heen gelukkiger en door natuur terug in de stad te brengen wordt het leven in Delft een stuk aangenamer. Allemaal voordelen voor jezelf, de stad en de maatschappij.

Dit mag ik doen samen met een fijn, sociaal en enthousiast team en vanuit een prachtige werkplek. Geïnteresseerd? Neem contact met mij op of kom voor inspiratie langs bij De Papaver!

Jelske Geelhoedt – Administratief projectondersteuner

Email: jelske@papaverdelft.nl tel.nr. 06 434 92 109; werkdagen: ma, wo, do en vrij

Mijn naam is Jelske Geelhoedt en ik ben in april 2022 toegevoegd aan het Papaver team! Met veel enthousiasme werk ik op deze mooie plek in de Delftse Hout. Je kunt me bijna dagelijks vinden bij de Papaver. Ofwel op kantoor waar ik projecten zoals De Klimaatmaat ondersteun, ofwel in het bezoekerscentrum waar ik de zaalverhuur en receptie voor mijn rekening neem. Ook houd ik me bezig met het schrijven van persberichten, het bijhouden van de website en social media. Met veel plezier ben ik dagelijks bezig met natuur, milieu en duurzaamheid. Dus, hopelijk tot ziens bij De Papaver! 

Ingmar Franke – Projectondersteuner De Klimaatmaat

E-mail: ingmar@papaverdelft.nltel.nr. 06-41700727 en 015-3649238; werkdagen: ma, di, wo

Ik ben Ingmar Franke en sinds september 2023 onderdeel van De Klimaatmaat. Als enthousiaste verduurzamer, beginnend vogelaar en natuurliefhebber denk ik graag mee in groene oplossingen binnen- en buitenshuis! Ik houd mij dan ook vooral bezig met groendaken, regentonnen en ont-tegelen. Allemaal met als doel om de hittestress te verminderen, wateroverlast te verkleinen en de biodiversiteit te vergroten. Ik wil dan ook graag helpen om de buitenruimte te voorzien van meer inheemse, eetbare, wateropslaande of technische oplossingen om dit te bereiken en ben mij daar altijd meer over aan het verdiepen. 

Thea Rengers – coördinator receptie en publieksactiviteiten

E-mail: thea@papaverdelft.nltel.nr. 015-364 92 38; vaste werkdagen: woensdag en vrijdag

Al vele jaren ben ik, met veel plezier, vrijwilliger bij De Papaver. Sinds 2015 is dat intensiever geworden. De privatisering van De Papaver is een heel mooie uitdaging. Het geeft veel voldoening daar mijn steentje aan bij te mogen dragen. En hoe mooi zou het zijn als er meer verbinding zou ontstaat tussen De Papaver en de andere natuur- en milieuorganisaties waar ik actief ben! Een prachtige werkplek, een fijn team om mee samen te werken, veel afwisseling in het werk en leuke reacties van het publiek zorgen ervoor dat de energie die ik er in stop ook weer terug komt!

Cora Cox – Coördinator tentoonstellingen,  PR,  secretariaat bestuur, receptie

E-mail: cora@papaverdelft.nltel.nr. 06 12592685; werkdagen: ma-do (meestal di en do op De Papaver en regelmatig op zomi) 

Sinds begin van deze eeuw ben ik als vrijwilliger actief voor De Papaver. Vóór de overgang van De Papaver naar de Stichting ben ik vooral bezig geweest met het maken van tentoonstellingen. Toen bekend werd dat de gemeente Delft De Papaver wilde afstoten heb ik samen met mede-vrijwilliger Bertus Janzen besloten om voor De Papaver en de natuur- en milieueducatie een plan in te dienen.  Na een spannende periode is dat uiteindelijk het winnende plan geworden. Natuur en duurzaamheid zijn zaken die me erg aan het hart gaan. De Papaver is een prachtige plek voor bezoekers, scholen en bedrijven om hierover kennis op te doen en te delen. De website en social media spelen daarbij een steeds grotere rol. Via mijn diverse taken bij De Papaver hoop ik een steentje bij te dragen aan de doelen van De Papaver.  


Het bestuur van De Papaver

Het bestuur bestaat uit:

  • dhr. Paul de Bree (voorzitter)
  • dhr. William van Treuren (secretaris)
  • dhr. Hans Roosenstein (penningmeester)
  • dhr. Fred Booman (algemeen bestuurslid)

Het bestuur wordt bijgestaan door een adviseur en notulist Cora Cox. Volgens de statuten zijn zij benoemd voor een periode van vier jaar. Het bestuur zet zich vrijwillig in.