“Door leren, inspireren en samenwerken het duurzaam denken en doen stimuleren in Delft én de regio.”

De Papaver is het Duurzaamheidscentrum van Delft, dé plek om meer te leren over duurzaamheid en natuur. Wij verbinden scholen, verenigingen, bedrijven en individuen met duurzame initiatieven. Via natuur en milieu educatie brengen wij de toekomstige generatie kennis bij over milieu en natuur en maken wij ze bewust van al het moois om hen heen. In praktische zin houdt dat in dat wij natuurexcursies en gastlessen organiseren en lespakketten ontwikkelen en uitlenen aan het basisonderwijs.

Voor het hele gezin worden er leuke, leerzame en duurzame activiteiten georganiseerd zoals speurtochten, workshops en tentoonstellingen. Ook bedrijven kunnen bij ons terecht. Wij hebben twee mooie zalen waar je met maximaal 50 personen kunt samenkomen. Daarnaast houden wij ons actief bezig met de strijd tegen zwerfafval in Delft. Zowel scholen, sportclubs, bedrijven, vriendengroepen, studentenverenigingen maar ook individuen kunnen bij ons terecht voor ondersteuning.

In 2020 zijn we gestart met De klimaatmaat. Vanuit dit project helpen we bewoners van Delft om hun huis en tuin klimaatbestendig te maken. Onze missie is dan ook: Door leren, inspireren en samenwerken, het duurzaam denken en doen stimuleren in Delft en de regio.

Dit alles gebeurt vanuit het sfeervolle en duurzame pand midden in de natuur van Delft, de Delftse Hout. Je wordt hier altijd gastvrij ontvangen door ons gemotiveerde team en fantastische vrijwilligers. Drink een lekker kopje koffie op ons terras of snuffel rond in onze duurzame winkel. Voel je vrij om eens lang te komen, we kijken er naar uit!

Onze visie: “De Papaver is hét duurzaamheidscentrum voor de stad Delft en de regio dat samen met bewoners, scholen, bezoekers, bedrijven en partnerorganisaties een concrete bijdrage levert aan een duurzame en groene wereld.”

Help mee met de strijd tegen zwerfafval in Delft

Lees hier meer over

Bijen

Expositie

Wil je er even tussenuit?

Bekijk onze activiteiten