Als school of sportvereniging wil je toch ook dat je omgeving er netjes en opgeruimd uitziet? Een schoolplein of sportveld zonder plastic flesjes, blikjes, verpakkingen en ander materiaal ziet er aantrekkelijker uit en is beter voor het milieu. Lees hier wat je als Delftse school of sportvereniging kunt doen om bij te dragen aan een zwerfafvalvrije omgeving.

Onderwijs en afval

De Papaver biedt diverse lessen aan rond het thema afval. Hieronder staat een overzicht van alle lessen en excursies. Klik op de titel van een item voor meer informatie en om te reserveren. Of kijk bij ons totale lesaanbod.

PMD-afval scheiden

Als school of sportvereniging betaal je normaal gesproken geld aan een afvalinzamelaar om PMD-afval te laten ophalen. In Delft is het mogelijk om dit afval gratis te laten ophalen door Avalex. De school of sportvereniging moet wel passen in een bestaande route voor de inzameling van huishoudelijk PMD-afval. Neem contact op met Avalex en vraag naar de mogelijkheden voor jouw school of vereniging. Let op: vermeld bij Avalex dat het gaat over ‘afvalvrije scholen’.

Voorheen bestond deze regeling onder de naam Schoon Belonen. Dit programma is gestopt per 1 januari 2022.

PET-flesjes inzamelen voor een goed doel of de eigen vereniging

Op kleine PET-flesjes zit sinds 2021 statiegeld. Voorheen konden scholen en sportverenigingen deze flesjes als PMD-afval inzamelen en gescheiden laten ophalen, maar dat is sinds de invoering van statiegeld gestopt. Flesjes zijn namelijk geen afval, maar waardevol!

Wil jij de statiegeldflesjes op jouw school of vereniging (blijven) inzamelen voor een goed doel of jouw eigen vereniging? Dat kan! Meld je aan op de site van Statiegeld Nederland als inzamelpunt. Hier staan ook antwoorden op veelgestelde vragen over deze regeling.

Sommige scholen en sportverenigingen hebben nog een grote oranje inzamelbak voor PET-flesjes in bezit. Deze mag je houden, bijvoorbeeld voor de inzameling voor een goed doel. Wil je deze bak kwijt? Neem dan contact met ons op.

Zwerfafval opruimen

Je kunt ook met elkaar aan de slag om het zwerfafval in je omgeving op te ruimen. Heb je opruimmaterialen nodig? Neem dan met ons contact op om materialen te lenen. Het is ook mogelijk om materialen in bruikleen te krijgen. Dat is handig, want dan kun je afval opruimen wanneer en waar je wilt. Je wordt dan Supporter van Schoon met de school of sportvereniging. Neem ook hiervoor contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact

Wil je meer weten over het inzamelen van PMD door Avalex en je aanmelden? Neem dan telefonisch contact op met Avalex via 0900-0507.

Gaat er iets niet goed met het ophalen van het PMD? Neem dan ook contact op met Avalex.

Wil je meer informatie over het inzamelen van PET-flesjes voor het goede doel of de eigen vereniging? Kijk dan op de website van Statiegeld Nederland.

Wil je opruimmaterialen lenen of in bruikleen krijgen? Neem contact met ons op.