De exposities in De Papaver zijn gratis te bezoeken en wisselen twee tot drie keer per jaar

Onze exposities zijn geschikt voor alle leeftijden. We proberen zowel voor kinderen als voor volwassenen boeiende exposities te bieden. Veel exposities maken we zelf met onze vrijwilligers van de tentoonstellingswerkgroep en af en toe huren we ook expo’s van anderen. Onze eigen expo’s zijn ook te huur.

Bijen

Zoem, zoem … daar gaat een bij: zo’n geel-zwart gestreept insect, dat van bloem naar bloem vliegt. Maar wat weet je eigenlijk van deze dieren?

Bij de meeste mensen is vooral de honingbij bekend, maar er zijn veel andere soorten bijen, in Nederland alleen al meer dan 350. Ook hommels behoren tot de familie van de bijen. In de expo ‘Bijen’ kan je ontdekken hoe (wilde) bijen in Nederland leven, wat ze nodig hebben en hoe wij bijen kunnen helpen om te overleven.

Voor kinderen zijn er in de expo en rondom De Papaver diverse bijenactiviteiten. In de expo kan je het ‘blije bijenspel’ spelen, je verkleden als bij en luisteren naar het verhaal over bijen. In de tuin kan je met de honingroute ontdekken hoe bijen die lekkere honing maken. Of ga mee op pad met Holly Hommel en ontdek hommels met spannende en leuke doe-opdrachten.

Wil je een leuke speurtocht doen over bijen of hommels? Kies dan voor de honingroute of de Holly Hommel rugzak!

Blije Bijenspel

Voor kinderen vanaf 6 jaar heeft De Papaver nu het Blije Bijenspel: een gezelschapsspel met leuke vragen en doe-opdrachten gemaakt bij onze eigen Bijenexpositie.