De exposities in De Papaver zijn gratis te bezoeken en wisselen twee tot drie keer per jaar.

Onze exposities zijn geschikt voor alle leeftijden. Voor kinderen is er vaak een gratis speurtocht door de expositie, zodat ze spelenderwijs leren over het onderwerp en worden uitgedaagd verder na te denken. Maar ook voor onze volwassen bezoekers valt er genoeg te leren.

Huidige expo: One Planet

Moeten arme mensen gratis zonnepanelen krijgen? Durf jij een insect te eten? Deze en nog 15 andere prikkelende stellingen kan je vinden in de expo ‘One Planet’ in duurzaamheidscentrum De Papaver in Delft. De expo gaat over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen die De Verenigde Naties hebben opgesteld. Waarom deze doelen? De wereldbevolking groeit en onze invloed op natuur en klimaat wordt steeds groter. Dit alles verandert ons dagelijks leven en zorgt voor uitdagingen die alle landen aangaan, zoals de klimaatcrisis, biodiversiteitsverlies, armoede en onderwijs.

In de reizende versie van One Planet, de grotere, gelijknamige expo staat in het Museon in Den Haag, maak je kennis met de zeventien uitdagingen, mogelijke oplossingen en antwoorden en met mensen en organisaties die zich inzetten voor de wereld van morgen. Je wordt uitgedaagd om mee te denken en mee te doen. Aan de expositie One Planet is speciaal voor Delft een fotoreeks van 17 Delftse ‘goalgetters’ toegevoegd: Delftenaren die aan één van de global goals werken.

Op zaterdag 25 september wordt de expo om 13.00 uur officieel geopend door wethouder Stephan Brandligt van de gemeente Delft. Dan zal hij ook bekendmaken dat de gemeente Delft officieel GlobalGoals gemeente is geworden. Dat houdt in de gemeente de goals actief ondersteund.

Iedereen is van harte welkom bij de opening en om die dag de expo te bezoeken onder genot van een kop koffie of thee en een bijzonder hapje. Naast de opening komt er van 13.00 tot 14.30 een Amerikaanse schoolbus langs van SDG Nederland (SDG staat voor Sustainable Development Goals) met informatie en spelletjes over de Global Goals. Van 11.00 tot 15.00 uur zijn er standjes van een aantal organisaties in Delft. Om 14.00 uur start een wandeling van De Papaver naar de Botanische tuin van de TU Delft onder leiding van het platform Delft4globalgoals. In de Botanische tuin is in het kader van global goals een expo over koffie te zien, waarin speciaal aandacht besteed wordt aan het duurzamer maken van onze kopjes koffie. De wandeling is een voorproefje van de GG-wandel- en fietsroute die door Delft wordt uitgezet, langs punten waar aan de Global Goals wordt gewerkt.

De expo ‘One Planet’ is gratis te bezoeken tot 1 december dit jaar. Ook organiseert De Papaver in samenwerking met Delft4globalgoals een aantal activiteiten voor jong en oud de komende maanden. Houd onze websites www.papaverdelft.nl en www.delft4globalgoals.nl in de gaten.

Lessen voor basisscholen

Tegelijkertijd met de expo worden aan scholen in Delft en Pijnacker-Nootdorp lessen aangeboden over de 17 doelen. De kinderen maken kennis met de doelen en gaan een actie bedenken om een bijdrage te leveren aan het behalen van een of meer doelen. De acties worden daarna gedurende twee weken echt uitgevoerd. De gastles wordt gegeven door vrijwilligers (gastdocenten).

Middelbare scholen

Middelbare scholen worden van harte uitgenodigd om de expo te bezoeken. Neem daarvoor contact op met De Papaver via contact@papaverdelft.nl.