De exposities in De Papaver zijn gratis te bezoeken en wisselen twee tot drie keer per jaar.

Onze exposities zijn geschikt voor alle leeftijden. Voor kinderen is er vaak een gratis speurtocht door de expositie, zodat ze spelenderwijs leren over het onderwerp en worden uitgedaagd verder na te denken. Maar ook voor onze volwassen bezoekers valt er genoeg te leren.

Huidige expo: One Planet

Moeten arme mensen gratis zonnepanelen krijgen? Durf jij een insect te eten? Deze en nog 15 andere prikkelende stellingen kan je vinden in de expo ‘One Planet’ in duurzaamheidscentrum De Papaver in Delft. De expo gaat over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen die De Verenigde Naties hebben opgesteld. Waarom deze doelen? De wereldbevolking groeit en onze invloed op natuur en klimaat wordt steeds groter. Dit alles verandert ons dagelijks leven en zorgt voor uitdagingen die alle landen aangaan, zoals de klimaatcrisis, biodiversiteitsverlies, armoede en onderwijs.

Een aantal Delftse Goalgetters: mensen die een global goal ondersteunen.

In de reizende versie van One Planet, de grotere, gelijknamige expo staat in het Museon in Den Haag, maak je kennis met de zeventien uitdagingen, mogelijke oplossingen en antwoorden en met mensen en organisaties die zich inzetten voor de wereld van morgen. Je wordt uitgedaagd om mee te denken en mee te doen. Aan de expositie One Planet is speciaal voor Delft een fotoreeks van 17 Delftse ‘goalgetters’ toegevoegd: Delftenaren die aan één van de global goals werken.

Op zaterdag 25 september werd de expo officieel geopend door wethouder Stephan Brandligt van de gemeente Delft. Kijk op onze facebookpagina voor de foto’s.

De expo ‘One Planet’ is gratis te bezoeken tot 1 december dit jaar. Voor kinderen is er een door de expo en een leuke prijs te verdienen! En ze kunnen een insect proeven. Wie durft het aan?

Ook organiseert De Papaver in samenwerking met Delft4globalgoals een aantal activiteiten voor jong en oud de komende maanden. Houd onze websites www.papaverdelft.nl en www.delft4globalgoals.nl in de gaten.

Lessen voor basisscholen

Tegelijkertijd met de expo worden aan scholen in Delft en Pijnacker-Nootdorp lessen aangeboden over de 17 doelen. De kinderen maken kennis met de doelen en gaan een actie bedenken om een bijdrage te leveren aan het behalen van een of meer doelen. De acties worden daarna gedurende twee weken echt uitgevoerd. De gastles wordt gegeven door vrijwilligers (gastdocenten).

Middelbare scholen

Middelbare scholen worden van harte uitgenodigd om de expo te bezoeken. Neem daarvoor contact op met De Papaver via contact@papaverdelft.nl.