De exposities in De Papaver zijn gratis te bezoeken en wisselen twee tot drie keer per jaar

Onze exposities zijn geschikt voor alle leeftijden. Voor kinderen is er vaak een gratis speurtocht door de expositie, zodat ze spelenderwijs leren over het onderwerp en worden uitgedaagd verder na te denken. Maar ook voor onze volwassen bezoekers valt er genoeg te leren.

Expo ‘Sanne gaat circulair’ vanaf 21 september 2022

Sanne is een jonge dame die in Delft woont. Ze geniet van de stad, maar ziet ook veranderingen, zoals het warmer worden van de stad als gevolg van klimaatverandering. En ze maakt zich zorgen over ontbossing en plastic soup. Ze vraagt zich af, of ze daar zelf wat aan kan doen. Ja, dat kan zeker! Ontdek samen met Sanne in de expo inspirerende initiatieven en praktische tips hoe je duurzamer en meer circulair kan leven. Circulair wil zeggen dat alles wat je gebruikt ook weer kan worden hergebruikt. In een circulaire wereld bestaat geen afval, net als in de natuur.

Tijdens de expo kan je super leuke producten kopen van Stichting Stunt. Stunt is een sociale onderneming in Delft. Zij maken unieke producten van restmaterialen (hout, plastic, stof), zoals tafels, lampen, kaarsen, knuffels en nog veel meer. Daarnaast is er in de expo een speegoedruilhoek, verkoop (of ruil) van tweedehands boeken, tweedehands spullen en er is een knutseltafel om leuke knutsels te maken van afval of natuurlijke materialen. De meubels die we hiervoor gebruiken hebben we in bruikleen van Rataplan, een grote kringloopwinkel met diverse locaties in Zuid-Holland.

De expo is vanaf woensdag 21 september tot eind januari 2023 te zien in De Papaver. Toegang is gratis.