De exposities in De Papaver zijn gratis te bezoeken en wisselen twee tot drie keer per jaar

Onze exposities zijn geschikt voor alle leeftijden. We proberen zowel voor kinderen als voor volwassenen boeiende exposities te bieden. Veel exposities maken we zelf met onze vrijwilligers van de tentoonstellingswerkgroep en af en toe huren we ook expo’s van anderen. Onze eigen expo’s zijn ook te huur. De huidige expo:

Eén vierkante meter natuur
een wonderbaarlijke microscopische ontdekkingstocht door de natuur van de polder

Dit heb je nog nooit gezien. Vergeet de stoere leeuwen, vergeet de zeehonden en vergeet ook die schattig spelende hondjes maar. In Duurzaamheidscentrum De Papaver in Delft ontdek je vanaf 15 februari dieren die véél indrukwekkender zijn. Ze zijn onzichtbaar klein en ze doen dingen die je niet voor mogelijk houdt. Duizenden springstaartjes in een vierkante meter grond of beerdiertjes die bij diepvriestemperaturen gewoon doorleven. Ze bestaan! Gewoon buiten en bij iedereen in de tuin.

Wat normaal onzichtbaar is, is nu op nagelscherpe foto’s en films te zien in deze expo. ‘Eén vierkante meter natuur’ heet deze expositie. Het is een wonderbaarlijke microscopische ontdekkingstocht door de natuur van de polder. Met dank aan het Nederlands Genootschap voor Microscopie en Duurzaamheidscentrum De Papaver die deze tentoonstelling samen hebben gemaakt.

Op deze expositie kan je ook zelf door microscopen kijken. En er zijn verbazingwekkende films te zien. Van barende watervlooien bijvoorbeeld en van klokdiertjes die in de sloot zo hard met hun ‘armpjes’ wapperen dat het eten vanzelf hun mini-maag binnenstroomt.