Kom in actie

Wil je een opruimactie organiseren met je school, je bedrijf, de buurt, met de vriendengroep of gewoon alleen? Alles kan! Wij helpen je graag door je te voorzien van tips en materialen als afvalgrijpers, schepnetten, afvalzakhouders, handschoenen, vuilniszakken, posters en banners. Ook kunnen we helpen met de promotie om deelnemers te werven of met communicatie na de actie om te laten zien hoeveel werk jullie verzet hebben. Samen staan we sterker!

AGENDA OPRUIMACTIES 2024

Elk jaar ondersteunen we een aantal grote opruimacties:

Gratis

Delftenaren, Delftse bedrijven, scholen en verenigingen kunnen het hele jaar door gratis opruimmaterialen bij ons lenen. Dit wordt gefinancierd door de gemeente Delft. Kom je niet uit Delft, maar wil je toch graag materialen lenen? Dan kun je dit voor een kleine vergoeding bij ons huren. Bel of mail ons gerust voor de mogelijkheden.

Woon je in Delft en wil je vaker een opruimactie organiseren? Of af en toe zelf op pad gaan met een grijper om afval op te ruimen? Misschien is Supporter van Schoon dan wel iets voor jou.

Bedrijven

Als bedrijf kun je een opruimactie organiseren of Supporter van Schoon worden. Wanneer je eenmalig een actie wilt organiseren kun je ons benaderen via de contactpagina. We helpen je graag. Wil je vaker aan de slag en ben je een Delfts bedrijf? Lees dan meer over Supporter van Schoon als bedrijf.

Scholen en verenigingen

Scholen en verenigingen kunnen natuurlijk ook een opruimactie organiseren! Wil je eenmalig of vaker een actie organiseren? Neem dan contact met ons op. Vraag ons ook naar de mogelijkheden om opruimmaterialen in bruikleen te krijgen.

Lesmateriaal

Zwerfafval is een actueel en maatschappelijk probleem waar we graag over vertellen en leren. Daarom is het een belangrijk onderdeel van ons lesaanbod. Zo bieden we verschillende gastlessen en materialen aan. Bijvoorbeeld een gastles die wordt gegeven door echte vuilnismannen/vrouwen of een lespakket over plastic soup. Bekijk hier het aanbod.