Het lesmateriaal

Wat is het lesmateriaal van De Papaver?

Er zijn leskisten, lesmappen, excursies, gastlessen en losse (veldwerk)materialen. Het ene product is specifiek voor de onderbouw, een ander voor de midden- of bovenbouw en sommigen zijn voor alle leerlingen van het basisonderwijs geschikt. Leskisten, -mappen en materiaal huur je voor een bepaalde periode. Veel excursies zijn bij De Papaver of in het ernaast gelegen Heempark, anderen zijn op andere locaties. Gastlessen zijn meestal op school, soms op locatie.

Het gehele aanbod is te vinden onder het kopje lesmateriaal, waar je kunt zoeken op klas, op type aanbod, etc.

Ik ben onbekend met het aanbod van De Papaver, kan ik eens langkomen?

Natuurlijk! Je bent van harte welkom op De Papaver. Maak een afspraak met één van de medewerkers voor een rondleiding door het gebouw, het magazijn met alle lesmaterialen en de tuinen en groene omgeving van De Papaver. Willen je collega’s ook mee? Geen probleem! We kunnen het lesaanbod presenteren aan de hele groep in onze grote zaal.

Wie kan er gebruik maken van het aanbod?

Leerkrachten en andere medewerkers van basisscholen uit de omgeving. Alle basisscholen uit Delft en Pijnacker-Nootdorp staan al ingeschreven in ons systeem en een aantal scholen uit de verdere omgeving ook. Voortgezet onderwijs, BSO’s en particulieren kunnen beperkt gebruik maken van ons aanbod, neem hiervoor contact met ons op.

Ik kan niet vinden wat ik zoek. Is er nog meer?

Ja, we hebben meer materialen dan in de catalogus vermeld staan. Denk bijvoorbeeld aan aankleding bij een bepaald onderwerp of specifieke onderzoeksmaterialen. Verder hebben we

 • Educatieve boeken
 • Educatieve spellen
 • Lesmappen
 • Posters
 • Veldwerkmaterialen
 • Zoekkaarten

Waarom moet ik jaarlijks de schoolgegevens controleren?

Na reserveringen ontvang je digitale bevestigingen, herinneringen en informatie over de lessen. Als de gegevens niet correct zijn komen deze e-mails niet (bij de juiste persoon) aan en mis je belangrijke informatie.
Daarnaast zijn de gegevens belangrijk voor onze administratie en statistieken, bijvoorbeeld om te bepalen hoeveel leerlingen met ons aanbod in aanraking zijn geweest. Dat kan belangrijk zijn voor fondsen, partners, etc.

Ik zie lesmateriaal voor groep 1 t/m groep 8, hoe kan dit voor alle leeftijd geschikt zijn?

Sommige lespakketten zijn zo ontwikkeld dat ze geschikt zijn voor alle basisschoolleerlingen. Soms is er een basisniveau voor de kleuters en verdieping voor de midden- en bovenbouw. Bij andere pakketten zijn er verschillende handleidingen per leeftijdsgroep; iedere klas kan zo het materiaal op haar eigen niveau gebruiken.

Ik zie leuk aanbod, maar het is niet aangeboden voor de leeftijdsgroep van mijn leerlingen. Wat nu?

Je kunt al het materiaal reserveren voor elke klas. Bij ieder item staat voor welke doelgroep het ontwikkeld is, maar ook voor een andere doelgroep is het te reserveren. Natuurlijk zul je je leerlingen extra moeten helpen als het materiaal ontwikkeld is voor een hogere groep, of andersom kan het materiaal te eenvoudig zijn als je het met een hogere klas gebruikt. Deze keuze is echter vrij, jij kent je leerlingen en weet wat ze aan kunnen en leuk vinden!

Hoe kan ik feedback doorgeven?

Wil je laten weten dat je het lesmateriaal heel leuk vond? Of juist dat er iets niet klopte of niet goed werkte? Heb je tips, ideeën of andere opmerkingen? De Papaver krijgt graag feedback, zodat het aanbod zo goed mogelijk op de wensen van de leerkracht aansluit. Na afloop van elke reservering of activiteit krijg je van ons een email met hierin een feedbackformulier. Je kunt ook altijd je feedback mailen naar contact@papaverdelft.nl.

Reserveren

Hoe reserveer ik een product?

 1. Log in op www.papaverdelft.nl/nmegids.
 2. Zoek het gewenste lesmateriaal op en klik op reserveren.
 3. Je volgt de instructies:
  • Bij het lenen van materiaal: Kies de gewenste periode.
  • Bij een excursie: Kies de gewenste data/tijd.
  • Bij een gastles: Vul je voorkeursdata in.
   Je kunt aan het groene statusbalkje met het woord ‘vrij’ zien of het materiaal/de activiteit nog beschikbaar is. Klik op het woord ‘vrij’ om te reserveren. Van sommige leskisten zijn meerdere exemplaren, aangegeven met 1 en 2.
 4. Kies hierna de juiste groep en leerkracht.
 5. Klik op reserveren. Je ontvangt een bevestigingsmail van de reservering op het geregistreerde e-mailadres van de geselecteerde groep.

Ik wil mijn reservering veranderen of annuleren, kan dat?

Dat kan zeker. Je kunt dit zelf doen door in te loggen en te klikken op ‘bestellingen’. Daar kun je je wijzigingen doorvoeren.

Gaat het om een last-minute wijziging? Bel ons dan (015-3649238) zodat we kunnen zien wat we voor je kunnen doen. Zie ook: ‘Mag ik kosteloos annuleren?’

Voor wanneer moet ik reserveren?

Je kunt het hele jaar door reserveren, zolang het product beschikbaar is.

Vaak sluit de online reservering voor een item (lespakket, les of excursie) een week vantevoren, soms langer, i.v.m. de administratie en organisatie. Vaak is het echter nog wel mogelijk om een lespakket te reserveren. Bel (015-3649238) of mail (contact@papaverdelft.nl) naar De Papaver zodat we kunnen nagaan of het gewenste item nog vrij is. Voor excursies bij De Papaver geldt dit ook. Wil je last-minute een excursies op een andere locatie (bv. de Botanische Tuin of de Stadsboerderij) en of een gastles reserveren? We kunnen niet garanderen dat dit lukt, maar je kunt het ons altijd vragen.

Ik ben ingelogd maar kan niets reserveren, hoe kan dat?

Vóór de eerste reservering van het schooljaar moeten schoolgegevens op juistheid worden gecontroleerd en de groepen ingevoerd worden. Daarna kan er gereserveerd worden.
* Als het aantal leerlingen nog niet bekend is, maak dan een inschatting en voer het precieze aantal later in.
* Is de leerkracht nog niet bekend? Voer dan ‘onbekend’ in en verander dit aan het begin van het schooljaar.

Is er een ander probleem? Bekijk de andere veelgestelde vragen of neem contact op met De Papaver.

Mijn school staat ingeschreven, maar ik weet de inloggegevens niet. Wat nu?

Als je belt naar De Papaver (015-3649238) zal een medewerker je verder helpen, zo kun je het snelste verder. Je kunt ook een e-mail sturen.

Financiën

Is het aanbod gratis of moet ik bijbetalen?

Dat hangt er vanaf in welke gemeente je school staat:

 • Basisscholen uit Delft en Pijnacker-Nootdorp
  Gemeentes Delft en Pijnacker-Nootdorp vergoeden een groot deel van het aanbod van De Papaver voor hun basisscholen. Daardoor is bijna het hele aanbod gratis! Dit geldt voor alle leskisten, lesmappen en ander uitleenmateriaal, alle excursies die starten op De Papaver en alle gastlessen die op school worden gegeven. Excursies en gastlessen die plaatsvinden op een andere locatie hebben meestal wel kosten. Deze worden weergegeven als je inlogt op de boekingssite.
 • Overige scholen
  Voor deze categorie is het aanbod niet gratis. Op de boekingssite zie je bij ieder item de prijs staan.

Hoe moet ik voor het gebruikte materiaal betalen?

Heb je uit een aanbod een gastles, excursie of lesmateriaal gekozen waarbij een bijdrage gevraagd wordt? Dan ontvang je de maand erop een factuur hiervan. Daarop staat welke klas welk item afgenomen heeft en wat dit voor de school kost. Dit geldt voor alle items die via De Papaver zijn gereserveerd, dus ook voor excursies of gastlessen door derden.

Mag ik kosteloos annuleren?

Ja, mits je dit op tijd doet. Je kunt dit zelf doen door in te loggen en je reservering te wijzigen of annuleren. Kort voor de boekingsdatum kun je dit niet meer doen; neem in dat geval contact op met De Papaver.

 • Lesmateriaal kun je kosteloos annuleren tot en met de donderdag vóór de start van de periode.
 • Excursies kun je kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vóór de excursie.

Zeg je later of niet af, dan brengen wij de kosten in rekening: tot € 30,- voor lesmateriaal en vanaf € 40,- per excursie (exacte prijs is afhankelijk van het type). Dit geldt ook voor scholen voor wie het aanbod in principe gratis is!

Ik heb een andere vraag

Heb je een andere vraag? Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.