Word Supporter van Schoon en help mee om van Delft een nog schonere stad te maken!

Sinds 2013 zetten wij ons in tegen zwerfafval. Dat doen we samen met een groep van ongeveer 1000 Delftse Supporters van Schoon. Elk jaar worden er meer dan 40 opruimacties georganiseerd en daarnaast zijn er veel supporters die zelf op stap gaan met een grijper en afvalzak. Dit is iets waar wij onwijs trots op zijn!

Wat is een Supporter van Schoon precies? 

Een Supporter van Schoon is iemand die zich stoort aan zwerfafval, die iets goeds wil doen voor het milieu, de natuur en de stad en verschil wil maken. Concreet betekent dat hij of zij af en toe de straat op gaat om zwerfafval op te ruimen. Alleen of in een groep, alles kan en niets is verplicht. 

Waarom aanmelden?

Samen staan we sterker. Wanneer je je als Delftenaar aanmeldt als Supporter van Schoon kun je bij ons gratis een grijper of schepnet en een afvalzakhouder ophalen. Dat maakt het makkelijker om zwerfafval op te ruimen. Daarnaast staan wij altijd voor je klaar wanneer je vragen of hulp nodig hebt.

Wat doen wij?

Wij voeren in opdracht van Gemeente Delft het Zwerfafvalproject uit, waaronder ook Supporters van Schoon valt. Als Duurzaamheidscentrum van Delft past dit perfect in ons straatje. We weten als geen ander hoe belangrijk dit onderwerp is voor natuur en milieu. We werven actief nieuwe Supporters en voorzien de bestaande en nieuwe Supporters van informatie, advies en materialen. We organiseren zelf opruimacties en helpen onze Supporters met het organiseren hiervan. Ook voorzien we in educatie over dit onderwerp voor het basisonderwijs.

Supporters aan het woord