De exposities in De Papaver zijn gratis te bezoeken en wisselen twee tot drie keer per jaar.

Onze exposities zijn geschikt voor alle leeftijden. Voor kinderen is er vaak een gratis speurtocht door de expositie, zodat ze spelenderwijs leren over het onderwerp en worden uitgedaagd verder na te denken. Maar ook voor onze volwassen bezoekers valt er genoeg te leren.

Huidige expo: Klimaat in je straat

Aanpassen aan het klimaat begint in je straat 

Ons klimaat verandert. Het wordt warmer. Het regent vaker en heftiger. Ook is de kans op periodes van hitte en droogte groter. De afgelopen zomers hebben we dat goed gemerkt. De zomers waren warmer dan normaal en zeker in steden liepen de temperaturen extra hoog op. Wat kan je zelf of met je straat doen aan deze gevolgen? Kom het bekijken in de tentoonstelling ‘Klimaat in je straat’.  

’Klimaat in je straat’ geeft je allerlei tools en inspiratie hoe je je huis, tuin en straat kan aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. Hoe houd je het bijvoorbeeld koel in huis en tuin? Wat kan je doen om je voor te bereiden op wateroverlast? Deze maatregelen zijn niet alleen functioneel, je huis, tuin en straat worden er ook nog mooier en groener van.   

De interactieve tentoonstelling is geschikt voor jong en oud en bevat ook filmpjes, experimenten en doe-opdrachten. Je kunt hem tot en met 29 augustus 2021 gratis bezoeken.