De exposities in De Papaver zijn gratis te bezoeken en wisselen twee tot drie keer per jaar.

Onze exposities zijn geschikt voor alle leeftijden. Voor kinderen is er vaak een gratis speurtocht door de expositie, zodat ze spelenderwijs leren over het onderwerp en worden uitgedaagd verder na te denken. Maar ook voor onze volwassen bezoekers valt er genoeg te leren.

Huidige expo: Plastic soup. Wat kan jij doen?

2 november 2020 – 14 februari 2021

Iedereen kent de term plastic soup. We horen erover op het journaal en zien beelden voorbij komen van zeevogels met plastic in hun maag of zeehonden verstrikt in plastic touwen. Maar hoe komt al dat plastic in zee? Welke impact heeft het precies op het milieu? Op welke manier hebben wij last van de plastic soup als het in onze voedselketen terecht komt? Deze vragen komen aan bod in de tentoonstelling ‘Plastic soup’.

We blijven niet te lang stilstaan bij het probleem, we kunnen natuurlijk niet allemaal de oceaan op om plastic soup uit zee te scheppen… Maar je kunt wel helpen op een andere manier! Hoe scheid je bijvoorbeeld het beste plastic afval, zodat het gerecycled kan worden? Hoe kun je helpen plastic soup te voorkomen door zwerfafval op te ruimen? Wat kun je doen met bestaand plastic? En hoe vervang je plastic producten? Dit laten wij zien in de tentoonstelling, welke mede mogelijk wordt gemaakt door AvalexStichting StuntPlogsackA Seal Stellendam en Canal Cleanup Delft.

De tentoonstelling is tot en met 14 februari 2021 te zien bij De Papaver en gratis te bezoeken. Kijk van tevoren even naar onze actuele openingstijden.

Help je ook mee om plastic soup te voorkomen? Kom langs en laat je inspireren!