1111Business Builders ruimt op!

Het Delftse bedrijf 1111Business Builders ruimt het zwerfaval in de Spoorsingel op.

Recent heeft het bedrijf zich aangemeld als supporter van Schoon bij de Papaver. Het bedrijf bouwt business voor Tech bedrijven. Michiel Poppink van 1111BB vertelt: “Zelf woon ik in de buurt van de Spoorsingel. Het zwerfafval in de Spoorsingel is een doorn in mijn oog. Of het nou gaat om flesjes, blikjes, plastic zakjes of in het water gegooide fietsen. Het draagt niet bij aan een mooi beeld van de Spoorzone.

Wie zich ergert aan iets, moet vooral zelf er iets aan doen. Via de gemeente Delft ben ik in contact gekomen met de Papaver. Ze boden me een schepnet en een rol vuilniszakken. Hiermee heb ik in een aantal keren een hoop drijvend afval weg kunnen halen. Daarna heb ik met een haak fietsen uit het water gehaald. Het mooie is dat er een goede samenwerking is met de Gemeente. Ik had via de site van de Gemeente het fietswrak gemeld. De gemeentewerkers hebben de melding opgepakt en het wrak verwijderd. Nu loop ik dagelijks een rondje om te kijken of er nog rommel in het water ligt.

Het leuke aan het project is dat je een minuscule bijdrage kunt leveren aan het milieu en een opgeruimde leefomgeving. Daarnaast kom je in contact met andere (buurt)bewoners. Zodra je bezig bent met het schepnet komen mensen even een praatje maken. Er lag een dode kat in het water en via via probeer ik de eigenaren dan op te sporen. Diverse buurtbewoners bedanken je zelfs voor het opruimen.

Ons bedrijf richt zich op internationale klanten en toeleveranciers en gaat voornamelijk over commercie en groei van bedrijven. Het leek me leuk een vrijwillige bijdrage te leveren voor de lokale samenleving. Ik zou andere ondernemers of organisaties ook willen uitnodigen om de mouwen op te stropen en zich aan te melden bij de Papaver. Op naar een schoon en gastvrij Delft!”