Rijkswaterstaat

Centrale Informatievoorziening van Rijkswaterstaat is Supporter van Schoon. Dit is een initiatief van Duurzaamheidscentrum De Papaver in Delft die voor de gemeente op zoek is naar bedrijven en organisaties die de stad schoner willen maken. Vanaf maandag 2 maart is CIV actief gaan bijdragen aan een schoner Delft!

De eerste resultaten

De eerste volle vuilniszakken zijn inmiddels ingeleverd bij de expeditie. Eén team heeft maar liefst 4 volle vuilniszakken ingeleverd. En de reacties van de collega’s zijn positief: “Toen Gerard mij vroeg dacht ik – echt niet – maar nu ik bezig ben vind ik het nog leuk ook”.

Ook de buurtbewoners zijn er blij mee. Onderweg werden we aangesproken en bedankt voor onze opruimactie. Het was echt schrikken voor ons: wat een hoop afval zeg. We hebben veel blikjes, plastic flesjes en papiertjes, doekjes, sigarettenpeuken en sigarettenpakjes opgeruimd. Wist je dat als een peuk in het water wordt gegooid, de tabak acht liter water vervuilt. En het filter is van plastic, dus dat wordt helemaal niet afgebroken.