Hugo schept de gracht schoon

Hugo Brandt Corstius woont al ruim 20 jaar op een woonboot in de gracht van Delft en is een trouwe Supporter van Schoon. Omdat hij aan het einde van de gracht woont, verzamelt al het zwerfafval vanuit de Schie en de gracht zich rondom zijn boot. Bijna dagelijks schept hij al dat zwerfafval uit de gracht.

‘Van alles komt er uit het water, je kunt het zo gek niet bedenken! Van een gevoerde stoel, grote stukken hout en plastic bekers tot zelfs kokosnoten!’ vertelt hij.

Voor een woonboot is het belangrijk dat de gracht schoon blijft. Wanneer het afval een tijdje in het water ligt, zinkt het naar de bodem en dit kan er op den duur voor zorgen dat de boot vast komt te liggen. Daarnaast is het ook slecht voor het leven in de gracht.

‘Er leven veel vissen en eenden in de gracht, een tijd geleden leefde er zelfs een schildpad. Al dat plastic doet geen goed voor de natuur’, vertelt Hugo. ‘Het is ook iets psychologisch, als de buurt er schoon uitziet, blijft het ook schoner. Wanneer de gracht toch al vol blikjes en flesjes ligt, is het veel gemakkelijker om jouw eigen flesje er ook bij te gooien. ‘

Naast de gracht houdt Hugo ook de straat voor zijn woonboot schoon. Samen met een aantal andere buurtbewoners gaat hij regelmatig de straat op met een grijper en een zak om zwerfafval op te ruimen. Het doet hem goed om dit samen met de buurtbewoners te kunnen doen. ‘Als wij het niet doen, doet niemand het en dan zitten we tegen een hoop zwerfafval aan te kijken en dat is voor niemand leuk. We wonen in een mooie omgeving en willen dat graag zo houden.’

Hugo hoopt op deze manier mensen te inspireren. ‘Het zou toch mooi zijn als nog veel meer mensen dit zouden doen! Zo houden we met zijn alle Delft schoon.’

Net als Hugo ook supporter van schoon worden? Kijk dan op: www.papaverdelft.nl/svs. Bij de Papaver kun je gratis grijpers, schepnetten en zakkenhouders lenen.

Het zwerfafval dat Hugo uit de sloot vist

Heb jij ook een inspirerend verhaal? Laat het ons weten! Mail naar contact@papaverdelft.nl of bel ons 015 364 92 38.