Gratis afvalbakken uitgedeeld

Dinsdag 29 januari hebben Duurzaamheidscentrum De Papaver en IKEA Delft afvalbakken uitgedeeld aan Delftse scholen en sportclubs. De bakken zijn gedoneerd door IKEA Delft. Elke afvalbak heeft een eigen sticker die duidelijk maakt wat er in de bak mag worden gegooid. Het scheiden van afval wordt zo een stuk gemakkelijker.

Rond 10 uur vertrok er een grote bus vanuit IKEA met ruim 180 bakken richting de scholen en sportclubs waar de bakken vol enthousiasme werden ontvangen. De ontvangers van de bakken doen mee aan het project Schoon Belonen. Met dit project helpen scholen, sportclubs en andere maatschappelijke organisaties mee aan een opgeruimde omgeving. Dit doen ze door PMD (plastic, metaal en drinkverpakkingen) en/of PET te scheiden naast de gewone afvalscheiding. Daarnaast houden ze het gebied rond hun school of sportclub vrij van zwerfafval. Voor dit goede werk ontvangen de school of sportclub een financiƫle vergoeding.

De deelnemers van Schoon Belonen zijn erg bewust bezig met de onderwerpen afval scheiding, recyclen en zwerfafval. Zo wordt er bij een deelnemende sportclub alleen nog maar gedronken uit recyclebare PET-bekertjes en ruimt een deelnemende basisschool elke week zwerfafval op met een groepje leerlingen rond het schoolplein.