1000ste Supporter van Schoon

Net voor het einde van het jaar heeft Delft een mijlpaal bereikt; de 1000ste Supporter van Schoon heeft zich aangemeld! De reden om mee te helpen: een schonere stad is veel mooier en samen kunnen we hier een groter verschil in maken.

Supporters van Schoon zijn mensen die het belangrijk vinden dat Delft een schone stad is en helpen hier graag aan mee door af en toe wat zwerfafval op te ruimen. Tijdens het wandelen naar het werk, het dagelijkse rondje met de hond of op een vrije zondag. Uit onderzoek is gebleken dat in een schonere buurt meer kinderen buiten spelen, de mensen aardiger tegen elkaar zijn en dat er minder criminaliteit is, genoeg redenen om aan de slag te gaan!

Veel Delftenaren rapen na eigen zeggen vaak iets op van de grond om dit in de vuilnisbak te gooien, vanzelfsprekend vinden zij. Afval hoort in de afvalbak en niet op de grond! Door zich aan te melden als Supporter van Schoon kan deze goede daad ondersteund worden met gratis opruimmaterialen. En motiveren zij samen nog meer mensen om hetzelfde te doen, want zien opruimen doet opruimen.

Duurzaamheidscentrum De Papaver en De Gemeente Delft ondersteunen Supporters van Schoon. Bij De Papaver zijn gratis opruimmaterialen te leen zoals afval-grijpers, schepnetten en zakkenhouders.

Meer informatie over Supporters van Schoon of wil je zelf supporter worden? Kijk dan op de website van De Papaver: www.depapaverdelft.nl/svs.

Foto: Natalie Hoogervorst