Schoolklas vist plastic soup uit de gracht

Op donderdag 28 maart heeft groep 6 van De Bonte Pael uit Delft onder leiding van Duurzaamheidscentrum De Papaver, plastic soup uit de grachten gevist. De leerlingen gingen vanuit drie boten fanatiek aan de slag om zelfs de kleinste sigarettenpeuken met een schepnet en grijper uit de gracht te vissen.

Aanleiding voor deze nuttige boottocht was een gastles over plastic soup georganiseerd door Duurzaamheidscentrum De Papaver. Tijdens deze gastlessen werden leerlingen gevraagd na te denken over een oplossing voor plastic soup. De klas met de beste idee├źn won een ochtendje plastic soup vissen in de grachten van Delft. Het idee dat de winnende klas had bedacht was een robotboot met een grote stofzuiger eraan die het plastic uit het water zuigt.

De boten die werden gebruikt zijn van Stichting Stunt, zij varen meerdere keren per week met de boten om zoveel mogelijk plastic soup uit de gracht te vissen. Alle drie de boten voeren een eigen route om zoveel mogelijk plastic te kunnen scheppen.

Naast het zinnige opruimwerk leverde de tocht ook mooie uitzichten op. De kinderen ervaarden de Delftse binnenstad vanuit een heel ander perspectief.

Vervolg

Zeer waarschijnlijk krijgt het plastic soup vissen een vervolg. Op zondag 28 april organiseert het WNF Operatie Jonas. Tijdens deze dag zal er in samenwerking met Stichting Stunt en De Papaver weer gevist worden naar plastic soup in de grachten in Delft.