Wedstrijd over plastic soup

Vanaf 2 november staat bij ons de nieuwe tentoonstelling: Plastic soup – wat kan jij doen? in de tentoonstellingsruimte. Helaas kunnen we vanwege de coronamaatregelen tot en met 18 november  geen bezoekers ontvangen. Maar om de tentoonstelling toch alvast te vieren,  hebben wij voor de groepen 6, 7 en 8 van de Delftse basisscholen een wedstrijd bedacht over dit thema, mét leuke prijzen!

Wat moet je doen?

De wedstrijd bestaat uit 3 onderdelen:

1: Bedenk een oplossing voor de plastic soep. (bedenk bijvoorbeeld hoe er minder plastic in de zee terechtkomt of hoe je het plastic uit de zee kunt halen)

2: Bedenk wat jij met de klas kunt doen om plastic soep te voorkomen. (bedenk bijvoorbeeld hoe je ervoor kunt zorgen dat je minder plastic koopt in de winkel of hoe je met de klas afval uit het water kunt halen)

3: Maak er iets creatiefs van: dit kan alles zijn: van een maquette tot een filmpje. Het is de bedoeling dat je met de hele klas samen één ontwerp maakt (dus niet een ontwerp per leerling).

Wat kun je winnen?

We wijzen 3 winnende klassen aan. Nummers 1 en 2 winnen een adoptiezeehond en een workshop van de Afvaljuf. Nummer 3 wint een workshop van de Afvaljuf.

Adoptiezeehond:

Bij zeehondenopvang A Seal in Stellendam worden zeehonden opgevangen die bijvoorbeeld gewond zijn of hun moeder zijn kwijtgeraakt. Als ze weer sterk genoeg zijn, worden ze vrijgelaten. Met de klas adopteer je één van de zeehonden. Je mag de zeehond een naam geven en je krijgt een adoptiecertificaat. Speciaal voor de klassen die dit winnen maakt A Seal af en toe een verslag en foto’s en/of filmpjes van de zeehond. Je krijgt als klas daarnaast ook nog gratis een gastles van A Seal bij jou op school en je kunt eventueel een excursie plannen naar de zeehondenopvang!

De Afvaljuf:

De Afvaljuf komt bij jou in de klas om een workshop van 1,5 uur te geven. Hierin ga je kunst maken met (plastic) afval. De Afvaljuf geeft ook uitleg over afval scheiden en recyclen.

Insturen:

De wedstrijd eindigt op 12 februari 2021. Tot die tijd kun je je ideeën inzenden op contact@papaverdelft.nl of langsbrengen bij ons. Na de einddatum maken wij de winnende klassen bekend.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via contact@papaverdelft.nl of 015-3649238.

Heel veel succes!