Doe mee met het NK Tegelwippen!

Van 30 maart tot en met 30 september gaan we tegelwippen! Gemeenten in Nederland strijden om de Gouden Tegel. Iedereen kan meedoen door tegels in zijn of haar tuin te vervangen door groen.

Zaterdag 3 april is het startsein voor het NK Tegelwippen in Delft met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ in de Bomenwijk. Een actie waarbij bewoners in ruil voor een tegel een gratis plantje krijgen. Dit is een initiatief van een bewoner uit de Bomenwijk en opgezet samen met De Papaver / De Klimaatmaat. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan!

Hoe het werkt? Het NK Tegelwippen is een wedstrijd waarin heel Nederland tegels vervangt voor plantjes. De gemeente die de meeste tegels wipt, wint! Geef je gewipte tegels op via de website van het NK en ze worden opgeteld bij de tegelteller van jouw gemeente.

Waarom Tegelwippen? Met het NK Tegelwippen maak je jouw omgeving, Delft en daarmee Nederland een stukje groener. Een groener Nederland begint in je eigen tuin. Hoe? Heel eenvoudig: door tegels te vervangen door planten.

“Als gemeente vinden wij het belangrijk dat onze stad groener wordt en dat bereiken wij alleen samen met onze inwoners. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat onze buitenruimte klimaatbestendiger wordt, en dat begint al in onze eigen achtertuin. Dat is eigenlijk heel eenvoudig, door het vervangen van tegels door planten en/of plaatsen van een regenton dragen we ons steentje al bij.” (Wethouder Duurzaamheid Stephan Brandligt)

Gun jezelf een mooie (gevel)tuin én help Delft de strijd tegen verstening winnen! Zorg er alvast voor dat je buren in de aanslag staan, want er is werk aan de winkel! Kijk op de website van de Klimaatmaat hoe jij mee kunt doen.