Expo ‘Klimaat in je straat’

Helaas is De Papaver nog gesloten voor publiek tot medio maart. Maar de nieuwe expo ‘Klimaat in je straat’ staat klaar voor bezoekers.

Aanpassen aan het klimaat begint in je straat, huis en tuin. Ons klimaat verandert. Het wordt warmer. Het regent vaker en heftiger. Ook is de kans op periodes van hitte en droogte groter. De afgelopen zomers hebben we dat goed gemerkt. De zomers waren warmer dan normaal en zeker in steden liepen de temperaturen extra hoog op. Wat kan je zelf in je omgeving doen aan deze gevolgen? Kom het bekijken in de tentoonstelling ‘Klimaat in je straat’.  

’Klimaat in je straat’ geeft je allerlei tools en inspiratie hoe je je huis, tuin en straat kan aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. Hoe houd je het bijvoorbeeld koel in huis en tuin? Wat kan je doen om je voor te bereiden op wateroverlast? Deze maatregelen zijn niet alleen functioneel, je huis, tuin en straat worden er ook nog mooier en groener van.   

De interactieve tentoonstelling is geschikt voor jong en oud en bevat ook filmpjes, experimenten en doe-opdrachten. Je kunt hem tot en met 9 mei 2021 gratis bezoeken. Kijk van tevoren even naar onze actuele openingstijden. Momenteel zijn we in verband met de coronamaatregelen nog gesloten.Expositie huren?