Actie ‘Tegel eruit, plant erin’ krijgt een vervolg in heel Delft

Na een eerste succesvolle actie ‘Tegel eruit, plant erin’ in de Bomenwijk (Vrijenban), als onderdeel van het NK-Tegelwippen, neemt de Tiny House Community het stokje van Mick over. Samen met De Klimaatmaat organiseert de Tiny House Community de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ op 29 mei in de wijk Voorhof.  Ook in andere Delfste wijken krijgt de actie een vervolg. Ruil je tegels in voor gratis plantjes. De Klimaatmaat regelt een container voor het gratis afvoeren van jouw tegels als er in de wijk meer dan 200 tegels verwijderd worden. De ambitie is natuurlijk hoger. Gaat Voorhof het verwijderde aantal van 580 tegels in de Bomenwijk overtreffen én welke wijk weet de meeste tegels te verwijderen en daarmee de wijk het meest te vergroenen?!

Wanneer is de actie in jouw wijk?

Gedurende de periode van het NK Tegelwippen, t/m 30 september, zal de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ in alle Delftse wijken plaatsvinden. In de volgende wijken zijn al enthousiaste bewoners samen met locale partners bezig met de organisatie en staat de actie gepland:

  • Zaterdag 29 mei, Voorhof
  • Zaterdag 19 juni, Hof van Delft
  • Zaterdag 10 juli, Binnenstad
  • Eind juni/begin juli, Voordijkshoorn

Voor de wijken Wippolder, Tanthof en Buitenhof zoeken we nog initiatiefnemers. Wil je deze actie ook in jouw wijk organiseren? Stuur een mail naar contact@klimaatmaatdelft.nl

Hoe werkt het en wat levert het jou op?

Als er in de wijk meer dan 200 tegels verwijderd worden voor groen, kun je op de actiedag jouw verwijderde tegels gratis inleveren. In ruil voor een tegel ontvang je dan ook nog eens een voucher voor een gratis plantje ter waarde van 2,50 euro.

 Waarom deze actie?

Steden zijn erg versteend. Door meer groen kan het regenwater weer in de bodem zakken, wordt de temperatuur in de stad niet te hoog – beton houdt warmte vast -, maken we de leefomgeving voor insecten, vogels en onszelf prettiger.

NK-Tegelwippen

Van 30 maart t/m 30 september strijdt Delft, samen met nog vele andere Nederlandse gemeenten, tegen verstening van de stad. Door deel te nemen aan deze actie, help je Delft scoren op het NK-Tegelwippen.

Doe mee!

De actie ‘Tegel eruit, plant erin’ wordt mede mogelijk gemaakt door Duurzaamheidscentrum De Papaver, de gemeente Delft, Hoogheemraadschap Delfland, de Groene Motor en tuincentrum Groenrijk ‘t Haantje.

Kijk op www.klimaatmaatdelft.nl/tegel-eruit-plant-erin en klik op de button van jouw wijk voor meer informatie en schrijf je in via het inschrijfformulier.