Opruimdag Delftse Hout

Op woensdag 15 september hebben meer dan 60 Delftse leerlingen meegedaan aan de zwerfafval opruimdag in De Delftse Hout. Het was niet zomaar een opruimdag, het was een dag vol gezellige en leerzame activiteiten! Een deel van de activiteiten was gericht op het thema zwerfafval en een ander deel op sport en spel. Zo konden leerlingen op de waterfiets van Knus de Delftse Hout op en met schepnetten zwerfafval uit het water halen. Ook waren er zwerfafval spellen zoals de zwerfafval bingo waarbij leerlingen zoveel mogelijk verschillende soorten zwerfafval moesten vinden om hun bingo kaart vol te krijgen. Voor de sportievelingen was er een sportveld waarop gesport kon worden en bij BuytenDelft kon Boerengolf worden gespeeld.

De wethouder Martina Huijsmans is ook langs geweest en heeft met groep 8 van de Mgr. Bekkerschool zwerfafval opgeruimd. Tijdens de spellen over ‘afval sorteren’ en ‘zwerfafval afbraaktijden’ heeft de wethouder haar kennis getest en samen met de leerlingen de opdrachten met succes voltooid!

De dag werd afgesloten met een lekkere pannenkoek bij BuytenDelft.

Wij willen alle deelnemers bedanken voor deze onwijs leuke dag!