Nieuwjaarsvegen

Een schoon voornemen voor 2023!

Duurzaamheidscentrum De Papaver en Supporter van Schoon roepen alle bewoners van Delft en omstreken op om het vuurwerkafval van Oudejaarsavond samen weg te vegen op 1 januari 2023.

Meedoen is makkelijk: Pak op 1 januari om 12.00 uur ’s middags een bezem, afvalgrijper en vuilniszak en ga de straat op om vuurwerkafval op te vegen. Trommel ook uw buren op, die u meteen een gelukkig en gezond 2023 kunt wensen. Zo start u het nieuwe jaar schoon en gezellig!

Vuurwerk is prachtig om naar te kijken, maar veroorzaakt ook een hoop rotzooi in de natuur. Uit cijfers van SenterNovem, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken, blijkt dat er jaarlijks ruim achthonderd vrachtwagens nodig zijn om al het vuurwerk op straat op te ruimen. Dat is goed voor zo’n 10,5 miljoen kilo aan vuurwerkafval.

Duurzaamheidscentrum De Papaver steunt de landelijke actie Nieuwjaarsvegen op lokaal niveau in samenwerking met Gemeente Delft en Supporter van Schoon.

Heeft u opruimmaterialen nodig, zoals handige grijpers en afvalzakringen? Kom ze lenen bij De Papaver. Tevens kunt u daar gratis afvalzakken ophalen.

Kijk hier voor meer informatie over hoe u De Papaver kunt steunen bij deze of andere opruimacties en hoe u zich kunt registreren als Supporter van Schoon.

Download hier de Nieuwjaarsvegen-poster om voor uw raam te hangen en zo andere Delftenaren te stimuleren om mee te doen met het Nieuwjaarsvegen. Een opgeruimd 2023 toegewenst!