Knutselworkshop van afval tot kunstwerk

Op zondag 5 februari kan je bij De Papaver een nieuw leven geven aan afvalmaterialen. Maak bijvoorbeeld een mooie boot of een fantasievlot. De workshop start om 14.00 uur en is geschikt voor alle kinderen die zin hebben om van afval iets moois te maken. Meedoen is helemaal gratis en na afloop mag je uiteraard je kunstwerk mee naar huis nemen. De Papaver en het WaterLab van de TUDelft organiseren samen deze workshop. Opgeven kan via contact@papaverdelft.nl, maar hoeft niet.

De workshop is onderdeel van het project ‘Spot de hotspot’ van het WaterLab. Met dit project wil het Lab in opdracht van het Hoogheemraadschap van Delfland plekken in kaart brengen waar veel (micro)plastic in het water ligt. Alle bewoners van het gebied van Delfland kunnen aan het project meedoen. Meer informatie is te vinden op de website van het WaterLab.

De workshop wordt gehouden voorafgaand aan de week van de ‘circulaire economie’. In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Net als in de natuur ontstaat er dan een gesloten kringloop. Hoe je zelf meer circulair kan leven, kan je de komende weken nog bekijken in de expo ‘Sanne gaat circulair’ in De Papaver. De expo is nog tot en met 11 februari gratis te bezoeken.