In memoriam 

Ir. Klaas Max van der Laan (Max)

Ons bereikte het droevige bericht, dat de heer Ir. Klaas Max van der Laan (Max) op 27 januari 2024  is overleden hij is 86 jaar geworden.

Max van der Laan was de eerste voorzitter van de Stichting duurzaamheidscentrum de Papaver, na onze verzelfstandiging in 2015. Wij herinneren ons Max als een integere welbespraakte collega met een groot hart voor alles en iedereen bij de Papaver.  Mede door zijn inbreng en inzet heeft hij de Papaver door de eerste periode van zelfstandige organisatie geloodst. Max had een luisterend oor voor iedereen en was als bestuurslid een bijzonder aimabele en prettige collega.  Wij zijn hem dankbaar voor zijn inzet en kunde. Moge hij ruste in vrede.

Engelbertus Janzen (Bertus)

Op 23 december 2023 overleed onze trouwe vrijwilliger en voormalig bestuurslid van de Stichting Bertus Janzen. Hij is ruim 30 jaar vrijwilliger geweest in de tentoonstellingsgroep van De Papaver en heeft heel veel tentoonstellingen mede vormgegeven. Eerst onder de gemeente Delft en sinds 2015 bij De Stichting Duurzaamheidscentrum De Papaver. In 2018 heeft hij daar een koninklijke onderscheiding voor gekregen.

Bertus leverde altijd heel degelijk werk af. Hufterproof moest het zijn. Sommige objecten, zoals de voelbak, zijn dan ook al jaren in gebruik en nog steeds razend populair. Ook in de huidige expo staan onderdelen die hij heeft gemaakt. En we gaan ze nog jaren gebruiken.

Afgelopen jaar kon hij helaas door ziekte minder doen, maar hij bleef betrokken en over ophouden sprak hij niet.

Bertus was één van de oprichters van onze Stichting en een aantal jaren bestuurslid. Bertus was voor velen een inspiratiebron en een prachtig voorbeeld dat je na je pensioen niet achter de geraniums hoeft te zitten, maar een tweede carrière kan beginnen.