Workshop: Ontdek de OnderWaterWereld in de Delftse Hout

slootjesexcursie waterdieren schepnet

Datum: woensdag 24 juli van 14:00-16:00

In de sloot, in de nabijheid van De Papaver, mag je met een schepnet zelf ontdekken wat er allemaal onder water leeft. We laten je zien hoe je dat veilig kunt doen. Er zijn natuurgidsen aanwezig om je meer te vertellen over de dieren en planten die ontdekt worden. Zoek mee naar bijvoorbeeld een kikkervisje, watertijger en zwemwants. Trek je laarzen en oude kleren aan!

In het slootwater leven ook dieren en planten die je met het blote oog niet of nauwelijks zien kunt. Nieuwsgierig hoe dat er uit ziet? In De Papaver staan de microscopen klaar om dit te ontdekken. Vrijwilligers van de Microscoopvereniging zijn aanwezig om te helpen.

Tot slot kun je nog je eigen boekje ‘Waterleven’ maken.

Leeftijd: 6 tot 12 jaar ● Van 14:00 tot 16:00 uur ● Kosten: € 5,00

Aanmelden noodzakelijk via onderstaand formulier. Aanmelden kan t/m dinsdag 23 juli.

Geef je op voor de workshop OnderWaterWereld

Naam ouder(Vereist)
Naam kind(Vereist)
Ik volg de workshop:(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.