Bieslanddag 1 september 2024 Programma De Papaver

Wat doet de Papaver en wat kan ik daar doen? De Papaver is dé plek om meer te leren of bezig te zijn met duurzaamheid en natuur. Kom op de Bieslanddag van zondag 1 september kennis maken met ons. We hebben super leuke activiteiten, vooral voor kinderen. Kom boomklimmen, leuke proefjes doen, fiets je eigen shake bij elkaar, laat een een vlinder of ander dier schminken en nog veel meer! Het mooie nieuws: de meeste activiteiten zijn gratis! Dit wordt mogelijk gemaakt door onze trouwe ‘Vrienden van De Papaver’.

De dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Let op: sommige activiteiten starten later!

Ontdek het leven van bijen in onze Expo Bijen en speel het bijenspel

De hele dag ben je welkom om onze expo over bijen te bezoeken. Voor de kleintjes is er een leuk verkleedspel en voor de wat grotere kinderen en volwassenen kan je het bijenspel spelen met leuke vragen over bijen.

Klim in de boom onder leiding van een ervaren boomklimexpert (vanaf 11.00 uur)

Hij is er weer: onze boomklimexpert Jos van der Marel. Beleef de omgeving vanuit de toppen van een boom! Onder leiding van de ervaren boombaardklimmer Jos word je uitgedaagd om in een van de bomen voor De Papaver te klimmen. Uiteraard gebeurt dit veilig, je zit aan een touw vast en je wordt gezekerd, en met respect voor de boom. Meer info over boombaard: www.josvandermarel.nl

Kom spannende proefjes doen bij de Duurzame Ontdekbus en ontdek wat duurzaamheid is (vanaf 11.00 uur)

Je kan vanaf 11.00 allerlei spannende proefjes en experimenten doen. Maak bijvoorbeeld een zeilbootje, een lolly van insecten, van aardappels plastic, ga los op de energiefiets of waag je aan de techniekhoek. Voor alle leeftijden is wat te doen.

Fiets je eigen smoothie van heerlijk fruit op de shakefiets (vanaf ca. 11.00 uur tot het fruit op is)

Houd jij van lekkere smoothies en gezond bezig zijn? Dit is je kans: fiets je eigen smoothie op de shakefiets en daarna lekker opdrinken.

Een vlinder of een ander dier op je gezicht? Laat je schminken door onze ervaren schminkers

Onze Janneke is er weer helemaal klaar voor om van jouw gezicht een prachtige vlinder of ander dier te maken.

Kom thee met kruiden uit onze tuin proeven

De Papaver heeft een prachtige kruidentuin met heerlijke kruiden voor in de thee. Kom proeven en verbaas je! We hebben er ook lekker biologische koeken, cake e.d. bij. Voor koffieleuten schenken we lekkere biologische koffie of cappuccino.  Biologische frisdrankjes en sapjes zijn eveneens verkrijgbaar.

Kom luisteren naar prachtige muziek gespeeld door Arnoud en Louisa

Louisa Löffler (dwarsfluit) en Arnoud Reinders (akoestisch gitaar) spelen al een aantal jaar samen. Ze treden regelmatig op bij huisconcerten, galerieën, thee- en buurthuizen, Open Monumentendagen e.d. 
Tijdens hun zoektocht naar repertoire ontdekten zij een enorm oeuvre vanuit allerlei landen en perioden: veel Zuid-Amerikaanse maar ook klassieke en moderne muziek die ze als duetten of solo’s ten gehore brengen.

Ontdek de activiteiten van De Papaver

In de kraam van De Papaver kan je informatie krijgen over onze projecten zoals de Klimaatmaat, Supporter van Schoon, Natuur- en milieueducatie voor scholen en onze publieksactiviteiten. Doe een speurtocht of ga op pad met één van onze vele rugzakken.

Maak kennis met de producten van Natuurlijk Happy met Aloë Vera

Een paar jaar geleden kwam Ilse Kramer in aanraking met Aloë Vera producten. De schram die zij had genas vlot met Aloë Vera producten en de crème voelde geweldig op een gevoelige en droge huid. Omdat de producten op natuurlijke basis vervaardigd worden en het bedrijf het hele proces in eigen handen heeft, laat ze u graag kennis maken met deze producten.