De Papaver wint Steenbreektrofee!

Tijdens de Nationale Groendag in Eindhoven is Duurzaamheidscentrum De Papaver uitgeroepen tot winnaar van de Steenbreektrofee. In de categorie Professionals werd het project ‘Rioolvervanging: educatie én vergroening Delft’ verkozen als innovatief en inspirerend voorbeeld voor andere gemeenten in Nederland.   

Rioolvervanging: educatie én vergroening Delft 
Belangrijk criterium voor de nominatie: een positieve bijdrage leveren aan klimaatadaptatie en het verbeteren van de biodiversiteit en gezondheid. Bewonersparticipatie – met als thema ‘Samen voor meer groen in de buurt’- staat hierbij centraal. Met het vervangen van het riool, gaf de gemeente Delft het goede voorbeeld door meer groen in de wijk te brengen. Bovendien kregen bewoners een geveltuin cadeau. Duurzaamheidscentrum De Papaver greep dit moment aan om de scholen erbij te betrekken en bewoners in dit gebied bewust te maken wat ze zelf kunnen doen om hun eigen plek, nu en in de toekomst, leefbaar te houden. Kijk hier voor een impressie van de Vergroeningsdag op de basisscholen.  

Wat betekent deze prijs voor De Papaver? 
Als winnaar van de verkiezing kreeg de Papaver de prachtige Steenbreektrofee uitgereikt. Daarnaast maakt de vakjury een uitgebreid adviesrapport met tips om het project toekomstbestendiger te maken. Ook krijgt het project de nodige media-aandacht met onder andere een uitgebreid artikel in de Steenbreekspecial van Vakblad Groen. Bekijk hier het juryrapport.

Samenwerking 
Het project ‘Rioolvervanging: educatie én vergroening Delft’ – een kruisbestuiving tussen Natuur Milieu Educatie en het project De Klimaatmaat van Duurzaamheidscentrum De Papaver, is een samenwerking met de gemeente Delft, het Hoogheemraadschap van Delfland, de vier basisscholen SpringWijs, De Regenboog, De Waterhof en De Bonte Pael, woningcorporaties Vidomes en Duwo, Hoveniersbedrijf van der Heijden en bewonersvereniging Heel Tanthof Delft. Het project kan als schoolvoorbeeld gelden, ook voor andere wijken waar in de toekomst rioolvervangingswerkzaamheden plaatsvinden. 

Lees hier het persbericht van Stichting Steenbreek.