Ontdek de Lente

Wat zit er in deze seizoens-rugzak en wat kun je er mee doen?

Het belangrijkste bij dit ontdek-avontuur is dat je er samen een leuke wandeling van maakt om de natuur te ontdekken en iets leuks te doen!

De basis van deze rugzak is de kaart van de ‘Lente speurtocht’, dat is een ‘bingokaart’ met 16 afbeeldingen. Daar hoort een waaier bij met tips, weetjes en vragen en 5 zoekkaarten. Zo ontdek je van alles over de natuurvoorwerpen die je kunt vinden tijdens een wandeling. Je kunt de gevonden voorwerpen beter bekijken met de loeppotjes, vergrootglazen en spiegeltjes die in de rugzak zitten.

Deze ‘Lente speurtocht’ is overal te doen, hij is niet gebonden aan een vaste route.

Verder zitten er in de rugzak allerlei doe-tips:

de Doekaart ‘Bosgeest en Kriebelbeestjes. Deze kaart geeft aanwijzingen voor extra plezier. Verzamel losliggende (natuurlijke) materialen en maak er iets moois van! Maak je eigen kunstwerkje. Je mag ons een foto sturen van jou kunstwerk! We zijn nieuwsgierig!

de Doekaart ‘Takkenwandeling’. Deze kaart geeft tips wat je allemaal met een spiegeltje kunt doen: Wolken kijken, stiekeme kruipertjes ontdekken of een wandeling boven in de bomen maken!

Deze seizoensrugzak is geschikt om als gezin/groep een simpele wandeling uitdagender te maken. De tips in de rugzak zijn ook een prima basis voor een verjaardagsfeestje.

Ga er lekker op uit! Ontdek en bekijk de natuur, ga aan de slag met de tips of maak een natuurkunstwerkje.

● Leeftijd: vanaf 6 jaar ● Duur: zo lang als je het zelf leuk vindt ● Kosten: € 7,50 per dag/per rugzak