Wat zit er in deze seizoens-rugzak en wat kun je er mee doen?

Het belangrijkste bij dit ontdek-avontuur is dat je er samen een leuke wandeling van maakt om de natuur te ontdekken en iets leuks te doen!

De basis van deze rugzak is de kaart van de ‘Winter speurtocht’, dat is een ‘bingokaart’ met 16 afbeeldingen. Daar hoort een waaier bij met tips, weetjes en vragen en 5 zoekkaarten. Zo ontdek je van alles over de natuurvoorwerpen die je kunt vinden tijdens een wandeling. Je kunt de gevonden voorwerpen beter bekijken met de loeppotjes, vergrootglazen en spiegeltjes die in de rugzak zitten.

Deze ‘Winter speurtocht’ is overal te doen, hij is niet gebonden aan een vaste route. Ga op avontuur in het Heempark, de Delftse Hout, of een andere mooie plek waar je de winter wilt ontdekken!

Verder zitten er in de rugzak allerlei doe-tips:

De Doekaart ‘Boomstam en Beweeg’. Ontdek hoe vogels gewaarschuwd worden als er een vijand de boom in klimt, of gebruik een boomstam voor een beweegonderzoekje of doe de beweging van dieren na.

De Doekaart ‘Takkenkunst en Bladskelet’. Maak je eigen kunstwerkje. Je mag ons een foto sturen van jouw kunstwerk! We zijn nieuwsgierig!

Deze seizoensrugzak is geschikt om als gezin/groep een simpele wandeling uitdagender te maken. De tips in de rugzak zijn ook een prima basis voor een verjaardagsfeestje.

Ga er lekker op uit! Ontdek en bekijk de natuur, doe de beweegtips of maak een natuurkunstwerkje.

● Leeftijd: vanaf 6 jaar ● Duur: zo lang als je het zelf leuk vindt ● Kosten: € 5,00 per dag/per rugzak