Heel handig: Zwerfafval app

Deze week werden wij getipt door een enthousiaste, Delftse Supporter van Schoon over de zwerfafval app Litterati die heel handig zou zijn. We hebben deze app meteen uitgetest!

En inderdaad, de app is zeker heel nuttig en makkelijk te gebruiken. Het doel van de app is het in kaart brengen van het materiaal en het merk van het zwerfafval wat gevonden wordt. De gebruikers van de app maken een foto van stukje zwerfafval en plaatsen deze inclusief de vindplek in de app. Daarna rapen ze het op en gooien het weg.

Door het in kaart brengen van de bron van het zwerfafval, kan de oorzaak worden aangepakt. Zo is er aan de hand van de app gebleken dat er onwijs veel Anta-Flu papiertjes rondzwierven. De wikkels zijn gemaakt van plastic en breken niet af.

Aan de hand van de resultaten uit de app zijn er een gesprekken gevoerd met de fabrikant van Anta-Flu en ze zijn nu bezig met het ontwikkelen van een milieuvriendelijk alternatief voor de plastic wikkels. Een duidelijk resultaat dus!

Via de website van Litterati kun je precies zien wat er, op welke plek is gevonden inclusief een foto. Daaruit bleek dat er al heel wat stukjes zwerfafval zijn geregistreerd en dus ook opgeruimd zijn in Delft.

Via De Papaver kun je opschoonmateriaal halen zoals een afvakzakkenhouder en een afvalgrijper om aan de slag te gaan tegen zwerfafval.

De app Litterati is te downloaden via de Google Play Store en Apple Store of via de website: https://litterati.org/

https://litterati.org/