Boekje dertig groenideeën voor Delft

Vandaag, 18 mei, om 16.00 uur zal Willeke van de Groep het boekje “Dertig groenideeën voor Delft” aanbieden aan wethouder Martina Huijsmans en aan vertegenwoordigers van de Delftse buurtverenigingen. Het boekje bevat sprankelende ideeën voor het vergroenen van de stad op drie niveaus: voor je straat, voor je wijk én echt grote projecten voor de stad.  Het boekje is tot stand gekomen tijdens drie avonden met Delftenaren die de stad graag zien vergroenen. Op initiatief van GroenLinks gingen natuurorganisaties, trekkers van buurtinitiatieven, groen-professionals en anderen het gesprek aan, telkens geïnspireerd door een groene lezing. Zo ontstonden tal van ideeën die nu zijn gebundeld.  Op kleine schaal kun je denken aan groene gevels of bijenbermen. Of wat te denken van parkpaden in plaats van betegelde stoepen? Op wijkniveau lezen we over groene ommetjes en een jaarlijkse wedstrijd “Vergroen je wijk”. Op de schaal van de stad gaat het bijvoorbeeld over een Singelpark of een fietspad van Delft naar zee.  Inwoners van Delft hebben veel kennis én energie voor het vergroenen van de stad. Dit boekje inspireert om samen aan de slag te gaan! Nieuwsgierig geworden?

Bij idee S5 is de Klimaatmaat Delft actief betrokken: het NK tegelwippen. Het NK Tegelwippen is een wedstrijd waarin heel Nederland tegels vervangt voor plantjes. De gemeente die de meeste tegels wipt wint! Iedereen kan meedoen door tegels in z’n (gevel)tuin te vervangen door groen. Kijk voor meer actuele info op www.klimaatmaatdelft.nl. Op deze site vind je ook veel inspiratie voor een groene tuin (idee S10 in het boekje).

Download hier het boekje.