Theater voorstelling ‘160 jaar strijd tegen kinderarbeid in de kledingindustrie’

Zondag 7 november om 14.00 en 15.00 uur in Duurzaamheidscentrum Papaver, Delft in het kader van de Fairtrade week 2021

Stichting Fairtrade gemeente Delft organiseert in het kader van de Fairtrade week een speciale voorstelling van Theatergroep Maskerade Waddinxveen over de lange strijd tegen kinderarbeid in de kledingindustrie. De theatervoorstelling is op zondag 7 november en vindt plaats in de Papaver. De voorstelling wordt twee keer gespeeld, om 14.00 en 15.00 uur. De toegang is gratis.

Theatergroep Maskerade Waddinxveen uit Waddinxveen maakt toegankelijke voorstellingen op straat en in kleine zalen met zowel toneel als zang als film erin.  Fairtrade thema’s spelen een belangrijke rol in door hen zelf geschreven stukken.

De strijd tegen kinderarbeid in Nederland begon in 1863 met de publicatie van het boek Fabriekskinderen van schrijver Jacob Cremer. Maskerade bewerkte dat boek tot een straattheaterstuk. In de voorstelling van Maskerade zijn filmbeelden van dat optreden verwerkt. De schrijver zelf komt aan het woord over de betekenis van zijn werk en leest voor uit zijn beroemde boek.

Het  gedachtengoed van Cremer wordt in ere gehouden door het Jacob Cremer genootschap. Voorzitter Jan Verhoef legt in een gefilmd interview uit wat de schrijver ons nu nog te zeggen heeft.

Roelof Schut van Theatergroep Maskerade interviewt voorzitter Marleen Korver van de gemeentelijke Fair Trade werkgroep Delft Zij vertelt over wat deze organisatie doet en welke doelen nagestreefd worden.

In de theatervoorstelling wordt ook geprobeerd uit te vinden wat je als consument zelf kunt doen. Daarover een gesprek met Heily van der Jagt van de Wereldwinkel in Pijnacker.

In Waddinxveen legt de jonge eigenaar van Greenfield Fashion uit hoe je kunt zien, of je kleding verantwoord gemaakt en waar je op moet letten bij het verantwoord kopen van je kleren.