Winnaars Kerstballentocht

Wie in de Kerstvakantie een wandeling door de Delftse Hout heeft gemaakt kon ze moeilijk missen: de enorme kerstballen die hoog in de bomen hingen. Of de vele groepjes kinderen en ouders met een vragenboekje en antwoordformulier in de hand speurend door het bos. De traditionele Kerstballentocht trok dit jaar naar schatting ruim 10.000 deelnemers, een recordaantal. Elke dag liepen honderden wandelaars enthousiast door de Delftse Hout, zelfs bij koud en nat weer.

De Kerstballentocht wordt jaarlijks georganiseerd door duurzaamheidscentrum De Papaver en de Delftse jeugdnatuurclub De Natuurwacht, in samenwerking met de horecaondernemers in de Delftse Hout en de gemeente. Dit jaar voor de 35ste keer. Het is een gezinsspeurtocht met puzzelvragen over de natuur. Het bleek, net als vorig jaar, één van de weinige gezinsuitjes die tijdens de lockdown nog wel mogelijk waren. 

De tocht is van oorsprong opgezet voor kinderen, maar trekt al jaren deelnemers van alle leeftijden. Jong en oud maakt, met of zonder vragenboekje, de wandeling langs de grote kerstballen. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar maken kans op een prijsje.

Ruim 1700 deelnemers hebben hun antwoordformulier ingeleverd. Als alle vragen goed beantwoord waren leverden de gevonden letters de zin op: “Ik wil graag spoorzoeker worden, omdat …”, Deze zin moest zo origineel mogelijk afgemaakt worden.

Afgelopen zondag mochten de winnaar hun prijs ophalen bij De Papaver! Ook al was het even geleden dat ze de tocht gelopen hadden, de herinneringen kwamen weer boven en zorgden voor vrolijke gezichten. Dit zijn de winnaars!

In de leeftijdsgroep 6-7 jaar:

1e prijs: Lana Dierick – “… het hoort bij wat een boswachter doet en dat is precies wat ik wil worden”.

Op de foto: Anouk, Yara, Maro, Teun, Lana en Syenna

2e prijs: Maro Westerbeek – “… ik graag Dino-botten wil opgraven en deze in mijn kamer in elkaar wil zetten”.

In de leeftijdsgroep 8-9 jaar:

1e prijs: Teun Westerink – “… je zo een beetje een ontdekkingsreiziger bent”.

2e prijs: Yara de Reuver – “… ik van de wereld houw!”

In de leeftijdsgroep 10-12 jaar:

1e prijs: Anouk Driessen – “… we gaan verhuizen en ik de weg naar dit leuke bos wil terugvinden”. 

2e prijs: Syenna den Heijer – “… ik dan mijn cavia Huub terug kan vinden als hij ontsnapt is”.

Voor wie vaker op ontdekkingstocht wil in de Delftse Hout kan bij De Papaver een van de speurtochten doen of een themarugzak lenen. De Delftse Natuurwacht organiseert op zaterdagen actieve ochtenden en middagen voor jongeren vanaf 8 t/m 18 jaar. Voor meer informatie kijk op: www.papaverdelft.nl en www.natuurwacht.nl