Activiteiten Papaver Bieslanddagen

Zondag 4 september 2022

Start: vanaf 10.00 uur

Einde: 17.00 uur

Kabouterspeurtocht

Ontdek De Papaver
Wat doet de Papaver en wat kan ik daar doen? De Papaver is dé plek om meer te leren of bezig te zijn met duurzaamheid en natuur. Kom een van de leuke en leerzame speurtochten doen, trek erop uit met onze rugzakken vol ideeën, spelletjes en tips over de natuur. Heb jij al die deurtjes in het Heempark gezien? Daar wonen de kabouters van het park. Ontdek ze met de kabouterrugzak van De Papaver, inclusief kaboutermuts!

Wist je dat in Delft meer dan 500 mensen actief zwerfvuil rapen? De Papaver ondersteunt deze supporters van schoon met materialen en tips. Doe jij 4 september mee aan het afvalspel?

Vind je bijen ook zulke interessante diertjes? Leer er alles over in onze bijenexpo. Wist je dat we in Nederland meer dan 350 soorten wilde bijen hebben?

Was het afgelopen zomer ook zo heet in jouw tuin of op jouw balkon? Kom naar een demonstratie van de watertafel of doe de klimaatroute in de tuin van De Papaver en ontdek hoe je jouw tuin klimaatbestendig kan maken. De klimaatmaat vertelt je alles over het project ‘klimaatmaat’ en starterspakketten voor het klimaatbestendig maken van je tuin of balkon.

Mini-slootjesexcursie en microscopie

Ontdek het verborgen leven in de sloot. De mensen van het Nederlands Genootschap voor Microscopie staan met hun microscopen klaar om je het slootleven van héél dichtbij te laten zien. Je zal versteld staan van al dat moois wat in de sloot leeft. En… ze kunnen er ook nog boeiend over vertellen. Uiteraard schep je zelf wat beestjes uit de sloot.

Durf jij in de boom?

Boombaard boomklimmen

Beleef de omgeving vanuit de toppen van een boom! Onder leiding van de ervaren boombaardklimmer Jos van der Marel word je uitgedaagd om in een van de bomen voor De Papaver te klimmen. Uiteraard gebeurt dit veilig, je zit aan een touw vast en je wordt gezekerd, en met respect voor de boom. Meer info over boombaard: www.josvandermarel.nl

Shakefiets

Houd jij van lekkere smoothies en gezond bezig zijn? Dit is je kans: fiets je eigen smoothie op de shakefiets en daarna lekker opdrinken.

Muziek

Arnoud, Louisa en Martijn

Arnoud Reinders, Martijn van ’t Zelfde en Louisa Löffler spelen al een aantal jaar samen in wisselende combinaties. Tijdens hun zoektocht naar repertoire ontdekten zij een enorm oeuvre vanuit allerlei landen en perioden: veel Zuid-Amerikaanse maar ook klassieke, moderne en zelfs game-muziek. Arnoud en Martijn spelen beiden akoestisch gitaar en Louisa dwarsfluit.

Kom vanaf 13.30 uur genieten van hun bijzondere vondsten en verrassende arrangementen!

Verkoopexpositie van kunstwerken, geïnspireerd op de natuur

In de tuinkamer van de Papaver is een verkoopexpositie van kunstwerken van Anne Blonk, schilder en dichter. Haar schilderwerk heeft als inspiratiebronnen de natuur en haar levenservaringen. Het is divers werk, zowel figuratief als abstract. Ze gebruikte verschillende technieken (aquarel, acryl, gouache, inkt e.a. en collage en monotype) en verrassende combinaties daarvan. Originele kunst kopen, voor uzelf of om cadeau te geven? Dan is dit een mooie kans.

Schilderij van Anne Blonk


Klik hier voor het hele programma van de Bieslanddagen en alle informatie.