Koning Winter reikt prijzen uit aan winnaars Kerstballentocht 

Niemand minder dan Koning Winter zal op zondag 15 januari de prijzen uitreiken aan de winnaars van de Kerstballentocht. De kinderen met de beste aanvulling op de slagzin, krijgen van deze prachtig uitgedoste majesteit een mooie prijs!  

Slagzin aanvullen 
Door alle vragen van de Kerstballentocht juist te beantwoorden kwam er een slagzin tevoorschijn: Ik doe mijn best de aarde mooi te houden door…  
Deze zin kon aangevuld worden door de deelnemers. Een team van vrijwilligers heeft alle antwoorden beoordeeld en de meest originele aanvullingen eruit gekozen.  

Meerdere prijzen te winnen 
Er zijn drie leeftijdscategorie├źn waarin prijzen worden uitgedeeld: 6-7 jaar, 8-9 jaar en 10-12 jaar. In elke categorie zijn er twee winnaars. Bij de deelnemers onder 6 jaar wordt een aanmoedigingsprijs uitgereikt. Alle winnaars worden persoonlijk uitgenodigd om bij de uitreiking van Koning Winter aanwezig te zijn. 

Afval scheiden en geen plastic gebruiken 
Opvallend vaak vulden kinderen in: door mijn afval te scheiden / mijn afval netjes weg te gooien in de prullenbak / geen plastic te gebruiken. Zelfs de jongste deelnemers zijn hier al bewust mee bezig. Iets wat wij als duurzaamheidscentrum natuurlijk enorm toejuichen! 
 
De Kerstballentocht 2022 
De tocht, die te lopen was van 17 december tot en met 8 januari 2023 heeft ruim 500 deelnemers getrokken. De jongste deelnemer is 2 jaar, de oudste 62 jaar. De tocht trok minder bezoekers dan vorig jaar. Dit is een gevolg van het regenachtige weer in de Kerstvakantie. Daarnaast was er dit jaar geen lockdown, waardoor er in de regio een groot aanbod aan activiteiten voor kinderen was.   

In het kort 
Wat: Prijsuitreiking Kerstballentocht 
Waar: Duurzaamheidscentrum de Papaver 
Wanneer: Zondag 15 januari van 13.30u – 14.30u