Een eigenwijze egel helpen en op visite bij de boswachter tijdens Cultuurbarbaren bij De Papaver 

Herfstvakantie betekent Cultuurbarbaren bij De Papaver! Tijdens deze vakantieweek heeft De Papaver voor de tweede keer op rij een groot aantal activiteiten voor kinderen gebaseerd op het thema van 2023: Thuis in Delft. Vanaf 15 oktober kun je bij De Papaver onder andere terecht voor: 

(voor het complete aanbod en tickets kijk je hier)

Workshop: Vogelhuisje maken 
Wie zijn er nou meer thuis in de Delftse Hout dan dieren, groot en klein? Wat dacht je van vogels? De Vogeltimmerman vertelt je allemaal leuke weetjes over vogels. Daarna help je de vogels een handje door een eigen vogelhuisje te timmeren en te schilderen. Deze kun je thuis ophangen in de tuin of op het balkon. 

Speurtocht: Help de egel  
Ook de egel heeft zijn thuis in de Delftse Hout. In het Heempark om precies te zijn. Maar deze eigenwijze egel heeft de hulp van de kinderen hard nodig: 
 
‘Als de grond straks bevroren is, kan ik geen voedsel meer vinden. Ik had tijdens de hele zomer moeten eten om een dik buikje te krijgen, zodat ik straks in winterslaap kan gaan. Maar ik heb lekker in de Grote Plas gezwommen. Gelukkig is het nog geen winter, ik heb nog even de tijd om flink te eten! Help jij mij om lekkere hapjes te vinden en de code te kraken zodat ik mijn eetkist kan openen?’ 

Voorstelling: Bij de boswachter thuis 
Is de boswachter thuis? Waar is het huis van de boswachter eigenlijk? De boswachter woont in het bos, midden in de natuur, dat is zijn thuis. Het is de plek waar hij blij is en zich erg op zijn gemak voelt. Zijn beste vrienden zijn de dieren, bomen, planten en bloemen. 
Maar toch vindt hij het erg leuk als er mensen op visite komen. Hij vertelt dan honderduit over zijn avonturen en belevenissen in het bos.  
 
Meer informatie en tickets 
Bovenstaande is nog maar een klein deel van het aanbod van activiteiten tijdens Cultuurbarbaren. Een deel is betaald en een groot deel is gratis. Wil je het totale aanbod aan activiteiten van De Papaver zien? Check dan het programma op de website van cultuurbarbaren.com.