De Kerstballentocht 2023 – 2024

Haal het antwoordformulier bij De Papaver, Knus of het Rieten Dak en download de vragen hier!

Beroemde Delftse speurtocht De Kerstballentocht weer van start 

Kerstvakantie betekent natuurlijk Kerstballentocht! Van 16 december 2023 tot en met 7 januari 2024 is de beroemdste speurtocht van Delft en omgeving weer te lopen. Met 30 vragen verspreid over de Delftse Hout heb je met de Kerstballentocht een heerlijk uitje in de buitenlucht te pakken. 

Scan de QR-code voor een vrijwillige bijdrage

Kerstballen sinds 1986 
De ballen die in de bomen hangen, worden dit jaar voor de 37e keer gebruikt, sinds 1986. Na al die jaren trouwe dienst is een aantal ballen aan vervanging toe. Wil je bijdragen aan het vervangen van de ballen? Dat kan door een vrijwillige bijdrage voor deze speurtocht te geven of door Vriend van De Papaver te worden. Op die manier kunnen we de Kerstballentocht ook volgend jaar weer gratis organiseren! Hier kun je je aanmelden als Vriend.  

Thema vogels  
De vragen staan dit jaar in het teken van vogels. Dit in verband met de huidige expositie van De Papaver: ‘De vogels van Delft en omgeving.’ De vragen worden afgewisseld met vragen over winter en Kerst en zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De speurtocht is 4 km en duurt ongeveer 1,5 uur.  
 

Zijn we gesloten? Dan vind je de antwoordformulieren in deze brievenbus!

Hoe werkt het?  
De Kerstballentocht is een speurtocht, naar je raadt het al, kerstballen! In de Delftse Hout zijn 30 kerstballen verstopt. Op de kerstbal staan 3 keuze-antwoorden. Lees de bijbehorende vraag, kies het goede antwoord en schrijf de letter(s) die voor dit antwoord staat (staan) op het antwoordformulier. De letters vormen samen een zin. Het vragenformulier kun je hier downloaden. Het antwoordformulier kun je ophalen bij locaties langs de route: De Papaver, Het Rieten Dak of Knus. Zijn de antwoordformulieren op, dan kun je ze hier downloaden.     

Kans maken op een prijs  
Ben je tussen de 6 en 12 jaar en wil je kans maken op een prijs? Bedenk dan een origineel tweede deel van de slagzin. Stop het formulier in de brievenbus van De Papaver. Of maak een scan en mail die naar receptie@papaverdelft.nl. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 14 januari 2024.