NATUURLEZING: ‘VAREN NAAR SPITSBERGEN’

Drie Delftse Natuurverenigingen, IVN-Delft, Natuurlijk Delfland en Vogelwacht Delft, organiseren ieder jaar in de wintermaanden 6 lezingen over een natuuronderwerp. De derde lezing wordt gehouden op 14 december 2023.

Spreker:        Kees Mostert, ecoloog

Waar:            De Papaver, Korftlaan 6, 2616 LJ Delft

Wanneer:     14 december 2023, 20.00 uur; zaal open vanaf 19.40 uur. De avond duurt, met koffiepauze, tot ongeveer 22.00

Toegang: gratis

Kees Mostert heeft al een aantal keer een lezing gehouden over verschillende onderwerpen. En altijd was het boeiend en waren de foto’s mooi en indrukwekkend.

Deze avond vertelt de Kees over zijn reizen naar het hoge noorden. Gebaseerd op twee bootreizen die vanuit Nederland via een aantal Schotse eilanden, Far Oer, IJsland, Jan Mayen en vervolgens langs en door het pakijs naar Spitsbergen voeren. Ook nu weer aan de hand van vele mooie foto’s. De nadruk ligt op vogels en zeezoogdieren, maar ook het landschap, cultuurhistorie en planten komen aan bod. Veel van deze vogels komen in de winter naar onze streken, maar er zijn ook vogels die in het hoge noorden blijven zoals de ivoormeeuw, koningseider en Stellers eider.

De lezing is ook gelijktijdig online te bekijken.

Rosse franjepoot