KlimaatGesprekken in de Papaver in Delft

Klimaatvriendelijker kiezen: niet omdat het moet, maar omdat het kan!

Op 20 maart gaat in Delft de workshopreeks van KlimaatGesprekken van start*. In zes workshops van 2 uur ontdekken deelnemers hoe ze hun voetafdruk kunnen verkleinen en hun handafdruk – hun positieve impact – vergroten. De workshops geven inzicht in de keuzes die je bewust of onbewust dagelijks maakt, en het effect daarvan op jouw en mijn wereld. In gesprek leer je van elkaar en word je positief uitgedaagd om je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je het zelf belangrijk vindt en doet wat bij jou past.

De opwarming van de aarde is geen voorspelling meer, maar realiteit. Steeds meer mensen raken gealarmeerd en zoeken een manier om actief bij te dragen aan de beperking van verdere klimaatverandering. Ze worden nieuwsgierig naar praktische oplossingen, zoals lekkere recepten die gezond en klimaatvriendelijk zijn, repaircafés, ruilwinkels, coöperaties of verpakkingsvrij boodschappen doen, en ook grotere investeringen als een warmtepomp. Het doel van de serie KlimaatGesprekken is om op een leuke en ongedwongen manier samen te ontdekken welke oplossingen bij jou passen en om elkaar te inspireren. De kernwoorden daarbij zijn hoop, humor en handelingsperspectief.

Praktisch, positief en persoonlijk

In de workshop ga je samen met een groep gelijkgestemden op een duurzame ontdekkingsreis. Zonder oordeel ontdek je in zes bijeenkomsten wat er achter bepaalde keuzes zit, waar mogelijk klimaatklappers kunnen worden gemaakt en hoe je zelf het gesprek hierover aan kunt gaan met je omgeving. Je zult het misschien niet verwachten, maar het is echt leuk om ermee aan de slag te gaan. Ook voor wie weinig met het onderwerp heeft, kan de reeks een mooie aanleiding zijn je er eens in te verdiepen.

Meedoen

De reeks begint op woensdag 20 maart 2024 om 19:30u in de Papaver. De andere data zijn: 3, 17 april 1, 15 en 29 mei. Het kost €60,- om mee te doen. Daarvoor krijg je, naast de zes waardevolle workshops, een lees- en werkboek en help je mee de stichting KlimaatGesprekken draaiende te houden. Aanmelden voor de reeks is nog mogelijk, dat kan via www.klimaatgesprekken.nl/aanmelden.