Ontdektocht Kleine Kruipers

Natuurbeleving voor baby’s, dreumesen en peuters 
De eerste duizend dagen in het leven van een kind zijn essentieel voor de ontwikkeling. Waarom wachten met natuurbeleving tot je kinderen ouder zijn? Er is zoveel te beleven, voelen, ruiken, horen en proeven voor jonge kinderen. Kijk en ontdek de tuinen van de Papaver door de ogen van je kind: 

Kleine Kruipers 
Ga samen buiten op een stukje gras liggen. Het kind kan op de rug of buik gaan liggen. De grassprietjes zien er ineens heel anders uit van dichtbij. Misschien heb je geluk en bloeit het gras, waardoor er fascinerende graspluimen ontstaan die baby’s en kinderen met handen en voeten kunnen ontdekken. Wat zie je als je naar boven kijkt? Hoe bewegen de bladeren in de wind? 

Wil je deze ontdektocht met je kleintje doen? Bij de receptie van De Papaver krijg je alle informatie!

Leeftijd: vanaf 0 jaar ● Kosten: € 3,-

Naar buiten met jonge kinderen 
Het handboek Naar buiten met jonge kinderen van Denise Enthoven geeft handvatten om jonge kinderen de natuur te laten zien, horen, proeven, voelen en ruiken. Denise Enthoven is biologe, educatiespecialist, moeder en tiny house-bewoner.  
 
Speel bijvoorbeeld samen met je kind met stenen, verzamel vogelveren, maak een baby-mobiel van bladeren of ontdek verschillende soorten noten. Het boek staat vol inspirerende natuuractiviteiten voor jonge kinderen, leuke wist-je-datjes over de natuur en actuele wetenschappelijke kennis.  
 
Naar buiten met jonge kinderen is verkrijgbaar bij De Papaver.