Record aantal deelnemers Kerstballentocht

Wie in de Kerstvakantie een wandeling door de Delftse Hout heeft gemaakt kon ze moeilijk missen: de enorme kerstballen die hoog in de bomen hingen. Of de vele groepjes kinderen en ouders met een vragenboekje en antwoordformulier in de hand speurend door het bos. De traditionele Kerstballentocht trok dit jaar naar schatting ruim 10.000 deelnemers, een recordaantal. Elke dag liepen honderden wandelaars enthousiast door de Delftse Hout, zelfs bij koud en nat weer.

De Kerstballentocht wordt jaarlijks georganiseerd door duurzaamheidscentrum De Papaver en de Delftse jeugdnatuurclub De Natuurwacht, in samenwerking met de horecaondernemers in de Delftse Hout en de gemeente. Dit jaar voor de 35ste keer. Het is een gezinsspeurtocht met puzzelvragen over de natuur. Het bleek, net als vorig jaar, één van de weinige gezinsuitjes die tijdens de lockdown nog wel mogelijk waren.

Dankzij een financiële bijdrage van Provincie Zuid-Holland en ondersteuning van de horeca kon het vragenboekje en antwoordformulier gratis aangeboden worden. De deelnemers kwamen niet alleen uit Delft. Op de formulieren werden maar liefst 100 verschillende plaatsnamen genoteerd, waarvan drie zelfs uit Helsinki-Finland. Uit de deelnemers in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar selecteert een deskundige jury de meest originele inzendingen. De Papaver is nu nog gesloten voor publiek in verband met de coronaregels. Zodra het weer kan zal een datum van de prijsuitreiking bekend worden gemaakt.

Voor wie vaker op ontdekking wil heeft De Papaver momenteel een Diersporenspeurtocht uitgezet in het Heempark die je de komende maanden met het gezin kunt lopen. Ook organiseert de Delftse Natuurwacht op zaterdagen actieve ochtenden en middagen in de Delftse Hout en omgeving voor jongeren vanaf 8 t/m 18 jaar. Voor meer informatie kijk op: www.papaverdelft.nl en www.natuurwacht.nl