Tijdens de Landelijke Opschoondag slaat heel Nederland de handen ineen om zwerfafval op te ruimen. Van bedrijven tot sportclubs en van scholen tot gezinnen: iedereen kan meedoen aan de Landelijke Opschoondag! Deze dag vindt ieder jaar eind maart plaats en daarmee zorgen we voor een frisse en schone start van de lente! De Landelijke Opschoondag wordt georganiseerd door Nederland Schoon en de Plastic Soup Foundation en in Delft uitgevoerd door De Papaver en de Delftse Natuurwacht.

Landelijke Opschoondag: zaterdag 18 maart 2023

Schrijf 18 maart dus alvast in je agenda. Kun je niet op 18 maart? Geen probleem, ook op een andere datum in die week kun je meedoen. De Landelijke Opschoondag is voor iedereen: groot, klein, jong, oud. Met z’n allen maken we Delft een stukje schoner! Je kunt je opruimactie zo groot of zo klein maken als je zelf wil: je eigen straat, het park om de hoek of de hele buurt!

Leen je opruimmaterialen bij De Papaver en geef je op!

Bij De Papaver kun je gratis allerlei opruimmaterialen lenen om je buurt schoon te maken. We hebben afvalgrijpers, afvalzakhouders, schepnetten en spandoeken te leen. Meld je hiervoor aan via ons inschrijfformulier.

Doe mee met de opruimacties in de Delftse Hout en Voorhof

Je kunt er ook voor kiezen om niet een eigen actie te organiseren, maar je aan te sluiten bij een opruimactie. Dit jaar organiseren de Delftse Natuurwacht en De Papaver twee acties waar jij aan mee kunt doen.

Actie 1: opruimen van de Delftse Hout. Start om 10.00 bij de Delftse Natuurwacht, Linnaeuspad 3.

Actie 2: opruimen in Voorhof. Start om 13.00 aan de Vulcanusweg 309.

Wil je meedoen met één van deze acties? Geef je op via ons inschrijfformulier.

LET OP: Aanmelden kan tot en met vrijdag 17 maart 12.00 uur.

Laten we met zoveel mogelijk Delftenaren onze stad schoonmaken!

Wil je vaker opruimen en eigen opruimmaterialen in bruikleen hebben? Word dan Supporter van Schoon!