Tijdens de Landelijke Opschoondag slaat heel Nederland de handen ineen om zwerfafval op te ruimen. Van bedrijven tot sportclubs en van scholen tot gezinnen: iedereen kan meedoen aan de Landelijke Opschoondag! Deze dag vindt ieder jaar eind maart plaats en daarmee zorgen we voor een frisse en schone start van de lente! De Landelijke Opschoondag wordt georganiseerd door Nederland Schoon en de Plastic Soup Foundation en in Delft uitgevoerd door De Papaver.

Landelijke Opschoondag: zaterdag 20 maart 2021

Dit jaar is de Landelijke Opschoondag net even anders dan normaal. Ieder jaar komen grote groepen mensen bij elkaar om samen gezellig zwerfafval op te ruimen. Dit jaar kunnen we vanwege de coronamaatregelen niet in grote groepen samenkomen. Maar geen zorgen: het is gewoon mogelijk om mee te doen! Ga dit jaar alleen of met één ander persoon een ‘opschoon-ommetje’ in je buurt maken en ruim zo veel mogelijk zwerfafval op. Hoe mee mensen dit doen, hoe schoner het wordt! Schrijf 20 maart dus alvast in je agenda. Kun je niet op 20 maart? Geen probleem, ook op een andere datum in die week kun je meedoen.

Leen je opruimmaterialen bij De Papaver

Bij De Papaver kun je gratis allerlei opruimmaterialen lenen om je buurt schoon te maken. We hebben afvalgrijpers, afvalzakhouders, schepnetten en spandoeken te leen. Meld je hiervoor aan via ons inschrijfformulier én bij Nederland Schoon (zij houden bij hoeveel mensen in Nederland in totaal meedoen).

LET OP: Aanmelden kan tot en met vrijdag 19 maart 15.00 uur.

Ruim veilig op!

Zorg dat je ook tijdens het opruimen van zwerfafval aan de coronamaatregelen denkt. Houd afstand van elkaar, ook in de buitenlucht en raak nooit met je blote handen vieze mondkapjes aan. Lees hier meer over het veilig opruimen van zwerfafval.

Laten we met zoveel mogelijk Delftenaren onze stad schoonmaken!

Wil je vaker opruimen en eigen opruimmaterialen in bruikleen hebben? Word dan Supporter van Schoon!