Tijdens de Landelijke Opschoondag slaat heel Nederland de handen ineen om zwerfafval op te ruimen. Van bedrijven tot sportclubs en van scholen tot gezinnen: iedereen kan meedoen aan de Landelijke Opschoondag! Deze dag vindt ieder jaar eind maart plaats en daarmee zorgen we voor een frisse en schone start van de lente! De Landelijke Opschoondag wordt georganiseerd door Nederland Schoon en de Plastic Soup Foundation en in Delft uitgevoerd door De Papaver.

Landelijke Opschoondag: zaterdag 19 maart 2022

Dit jaar staat de Landelijke Opschoondag in het teken van verpakkingen. Hoeveel verpakkingen kom jij op straat tegen? Van welke merken zijn deze vooral? Eén ding is zeker: verpakkingen horen niet thuis op straat! De meeste verpakkingen kunnen worden gerecycled als ze op de juiste manier worden weggegooid. Help je mee verpakkingen en ander zwerfafval op te ruimen? Hoe meer mensen dit doen, hoe schoner het wordt! Schrijf 19 maart dus alvast in je agenda. Kun je niet op 19 maart? Geen probleem, ook op een andere datum in die week kun je meedoen.

Leen je opruimmaterialen bij De Papaver

Bij De Papaver kun je gratis allerlei opruimmaterialen lenen om je buurt schoon te maken. We hebben afvalgrijpers, afvalzakhouders, schepnetten en spandoeken te leen. Meld je hiervoor aan via ons inschrijfformulier én bij Nederland Schoon (zij houden bij hoeveel mensen in Nederland in totaal meedoen).

Doe mee met de opruimacties in het Delftse Hout en Voorhof

Je kunt er ook voor kiezen om niet een eigen actie te organiseren, maar je aan te sluiten bij een opruimactie. Dit jaar organiseren de Delftse Natuurwacht en De Papaver twee acties waar jij aan mee kunt doen. Actie 1: opruimen van het Delftse Hout. Start om 10.00 bij De Natuurwacht, Linnaeuspad 3. Actie 2: opruimen in Voorhof. Start om 13.00 aan de Vulcanusweg 309. Meld je ook voor deze acties aan via ons inschrijfformulier.

LET OP: Aanmelden kan tot en met vrijdag 18 maart 15.00 uur.

Laten we met zoveel mogelijk Delftenaren onze stad schoonmaken!

Wil je vaker opruimen en eigen opruimmaterialen in bruikleen hebben? Word dan Supporter van Schoon!