Tijdens de Landelijke Opschoondag slaat heel Nederland de handen ineen om zwerfafval op te ruimen. Van bedrijven tot sportclubs en van scholen tot gezinnen: iedereen kan meedoen aan de Landelijke Opschoondag! Deze dag vindt ieder jaar eind maart plaats en daarmee zorgen we voor een frisse en schone start van de lente!

De Landelijke Opschoondag wordt georganiseerd door Nederland Schoon en de Plastic Soup Foundation en in Delft uitgevoerd door De Papaver en de Delftse Natuurwacht.

Landelijke Opschoondag: zaterdag 23 maart 2024

Schrijf 23 maart dus alvast in je agenda. Kun je niet op 23 maart? Geen probleem, ook op een andere datum in die week kun je meedoen. De Landelijke Opschoondag is voor iedereen: groot, klein, jong, oud. Met z’n allen maken we Delft een stukje schoner! Je kunt je opruimactie zo groot of zo klein maken als je zelf wil: je eigen straat, het park om de hoek of de hele buurt!

Leen je opruimmaterialen bij De Papaver en geef je op!

Bij De Papaver kun je gratis allerlei opruimmaterialen lenen om je buurt schoon te maken. We hebben afvalgrijpers, afvalzakhouders, schepnetten en spandoeken te leen. Meld je hiervoor aan via ons inschrijfformulier.

Vesteplein Waterfestival

Op 23 maart staat De Papaver de gehele dag met een Supporter van Schoon kraam op het Vesteplein ivm het Waterfestival, een feestelijke dag vol activiteiten en entertainment op het Vesteplein en in OPEN. Vanaf het Vesteplein kun je opruimmaterialen lenen om in de omgeving van het Vesteplein zwerfafval op te ruimen. Ook kun je ter plekke Supporter van Schoon worden om regelmatig zwerfafval op te ruimen.

Doe mee met de opruimacties in de Delftse Hout en Voorhof

Je kunt er ook voor kiezen om niet een eigen actie te organiseren, maar je aan te sluiten bij een opruimactie. Dit jaar organiseren de Delftse Natuurwacht en De Papaver twee acties waar jij aan mee kunt doen.

Actie 1: De ochtendactiviteit start om 10 uur bij de Delftse Natuurwacht (Linnaeuspad 3), en we eindigen om 12 uur bij de Papaver. We gaan dan in een paar groepen de route naar Ikea en de wijken rondom de Delftse Hout van zwerfafval bevrijden.

Actie 2: De middagactiviteit start om 13 uur aan de Vulcanusweg 309 in Delft, en we eindigen daar ook weer om 16 uur. We gaan ook dan in een paar groepen zwerfafval ruimen in de wijk Voorhof en rondom station Delft Campus.

Wil je meedoen met één van deze acties? Geef je op via ons inschrijfformulier.

LET OP: Aanmelden kan tot en met vrijdag 22 maart 12.00 uur.

Laten we met zoveel mogelijk Delftenaren onze stad schoonmaken!

Wil je vaker opruimen en eigen opruimmaterialen in bruikleen hebben? Word dan Supporter van Schoon!