Wil jij ook samen met miljoenen mensen uit 180 landen onze planeet opruimen? Doe dan mee met World Cleanup Day! Dit jaar vindt deze grote opruimactie plaats op zaterdag 16 september 2023.

Meld je aan voor World Cleanup Day

Vul het aanmeldformulier in om je aan te melden voor World Cleanup Day op zaterdag 16 september 2023. 

Aanmelden

Wat is World Cleanup Day?

World Cleanup Day is een wereldwijde opruimactie. Het idee voor deze dag ontstond in 2008 in Estland, waar 50.000 vrijwilligers het hele land opruimden in maar vijf uur. Dertien jaar later, in 2021, deden 20 miljoen mensen in 180 landen mee aan deze opruimactie. Doe je mee met deze actie, dan weet je dat op dat moment in de hele wereld mensen bezig zijn met het schoonmaken van onze planeet! Maak tijdens je opruimactie gebruik van de app Litterati. Hiermee kun je helpen het materiaal en het merk van het gevonden afval in kaart te brengen. Zo kan het zwerfafvalprobleem bij de bron aangepakt worden door bijvoorbeeld ander soort verpakkingen te ontwerpen.

Wie organiseert World Cleanup Day?

World Cleanup Day wordt in Nederland georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. In Delft organiseert De Papaver World Cleanup Day. Je kunt bij ons terecht voor het lenen van opruimmaterialen zoals afvalgrijpers, afvalzakhouders, vuilniszakken, schepnetten en spandoeken. Ook kunnen wij je advies geven over het organiseren van een opruimactie. We delen ook graag jouw verhaal en foto’s van je actie op onze social media!

Kunnen scholen ook meedoen?

World Cleanup Day is op zaterdag. Scholen zijn dan dicht. Natuurlijk kun je altijd bij ons opruimmaterialen lenen! Neem contact met ons op als je als school ook een opruimactie wilt doen in de week voor of na de World Cleanup Day.

Tip: combineer een opruimactie met een inspirerende les over afval. We hebben een ruim aanbod aan gastlessen, excursies en lespakketten rond dit thema. Klik hier om ons actuele aanbod te bekijken.

Meld je aan voor World Cleanup Day

Vul het aanmeldformulier in om je aan te melden voor World Cleanup Day op zaterdag 16 september 2023.