Agenda herfstactiviteiten

Er is deze herfst genoeg te beleven in De Papaver! Kom een pannenkoek eten, doe één van de speurtochten of ga creatief aan de slag.

Zondagmiddag 17 oktober: pannenkoeken bakken (afgelopen)

‘Ter gelegenheid van Wereldvoedseldag (16 oktober) organiseren De Papaver en Delft4GlobalGoals op zondagmiddag 17 oktober een voedselfeestje. Je kunt ontdekken hoeveel iedereen op aarde zou kunnen eten als we alles eerlijk delen. Honger is echt niet nodig! En je leert dat óók wat je van dichtbij haalt heerlijk is: bak je eigen duurzame pannenkoekje met ingrediënten uit de buurt van Delft. Deelname is gratis. 

Geen zin in een pannenkoek? Kom een kop ‘Taste-the-waste-soep’ proeven, gemaakt van groenten die anders weggegooid zouden zijn. De soep wordt voor je gekookt door Milieudefensie Delft.

Woensdag 20 oktober 14.00 tot 16.30 uur: textiel workshop (afgelopen)

Met z’n allen gebruiken we heel veel textiel. Veel textiel verdwijnt uiteindelijk in de prullenbak. Zonde, want je kan er nog zo veel leuke dingen van maken. Upcyclen heet dat. Heb je veel sokken die alleen zijn? Neem je sok mee naar De Papaver en maak er een sokkenpop van. Heb je nog oude jeans die versleten zijn? We gaan er samen met jou een hip tasje van maken!

De kosten bedragen € 5,- p.p. inclusief limo en iets lekkers. Vanaf 14.00 uur ben je welkom om een sokkenpop of tasje te maken. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. In het lokaal kunnen maximaal 15 kinderen. Geen plek? Doe eerst een van onze speurtochten.

Zondagmiddag 31 oktober: Duik de Noordzee schoon

Foto van www.duikdenoordzeeschoon.nl

Sven Middelkoop komt zondagmiddag 31 oktober alles vertellen en laten zien over het werk van Duik de Noordzee schoon. Lees hier alle info.

Expo en quiz

Tot 1 december kan je de expo ‘One planet’ bezoeken! Laat je uitdagen: doe de quiz die bij deze expo hoort en maak kans op een mooie prijs. En … durf jij een insect te eten? Ze liggen voor je klaar en je mag er eentje proeven. Toegang tot de expo en de quiz zijn gratis.

Zondag 7 november: Theater voorstelling ‘160 jaar strijd tegen kinderarbeid in de kledingindustrie’

Zondag 7 november om 14.00 en 15.00 uur in Duurzaamheidscentrum Papaver, Delft in het kader van de Fairtrade week 2021

Stichting Fairtrade gemeente Delft organiseert in het kader van de Fairtrade week een speciale voorstelling van Theatergroep Maskerade Waddinxveen over de lange strijd tegen kinderarbeid in de kledingindustrie. De theatervoorstelling is op zondag 7 november en vindt plaats in de Papaver. De voorstelling wordt twee keer gespeeld, om 14.00 en 15.00 uur. De toegang is gratis.

Theatergroep Maskerade Waddinxveen uit Waddinxveen maakt toegankelijke voorstellingen op straat en in kleine zalen met zowel toneel als zang als film erin.  Fairtrade thema’s spelen een belangrijke rol in door hen zelf geschreven stukken.

De strijd tegen kinderarbeid in Nederland begon in 1863 met de publicatie van het boek Fabriekskinderen van schrijver Jacob Cremer. Maskerade bewerkte dat boek tot een straattheaterstuk. In de voorstelling van Maskerade zijn filmbeelden van dat optreden verwerkt. De schrijver zelf komt aan het woord over de betekenis van zijn werk en leest voor uit zijn beroemde boek.

Het  gedachtengoed van Cremer wordt in ere gehouden door het Jacob Cremer genootschap. Voorzitter Jan Verhoef legt in een gefilmd interview uit wat de schrijver ons nu nog te zeggen heeft.

Roelof Schut van Theatergroep Maskerade interviewt voorzitter Marleen Korver van de gemeentelijke Fair Trade werkgroep Delft Zij vertelt over wat deze organisatie doet en welke doelen nagestreefd worden.

In de theatervoorstelling wordt ook geprobeerd uit te vinden wat je als consument zelf kunt doen. Daarover een gesprek met Heily van der Jagt van de Wereldwinkel in Pijnacker.

In Waddinxveen legt de jonge eigenaar van Greenfield Fashion uit hoe je kunt zien, of je kleding verantwoord gemaakt en waar je op moet letten bij het verantwoord kopen van je kleren.

Speurtochten

Ontdek de herfst met de herfstrugzak. Wat zit er in en wat kun je er mee doen? Het belangrijkste bij dit ontdekavontuur is dat je er samen een leuke wandeling van maakt om de natuur te ontdekken en iets leuks te doen! Lees hier alles over de rugzak.

Paddenstoelenspeurtocht in de tuin van De Papaver

Paddenstoelen zijn er in allerlei kleuren en vormen. Ze houden van echt herfstweer: regen! Dan groeien ze snel. Maar ze kunnen ook weer snel verdwenen zijn. In de tuin van De Papaver staan 10 paaltjes met plaatjes van paddenstoelen. Ga op zoek en ontdek allerlei weetjes over deze bijzondere paddenstoelen! Lees hier meer info.

Herfstspeurtocht Heempark

Met deze speurtocht maak je een ontdek-wandeling door het Heempark. Het is een speurtocht naar 14 kaartjes met allerlei herfstthema’s, zoals herfstbladeren, noten en paddenstoelen. Je ontdekt zo: hoe heksenkruid er uit ziet, waarom bomen hun blaadjes laten vallen, waarom vogels veren hebben….. en nog veel meer! Lees hier meer info.

Ontdekkingstocht hergebruik in de herfst! 

Iedereen weet wat afval is. Ook op straat ligt vaak veel afval: blikjes, flesjes, sigarettenpeuken… Maar wist je dat in de natuur ook veel ‘afval’ te vinden is? Dit zie je vooral in de herfst. Dood hout, gevallen bladeren… Maar is dit wel afval? Ontdek meer over afval, natuurlijk afval, hergebruik, kringlopen en nog veel meer in het Heempark. Lees hier meer info.